2013 m. vasario 8 d.    
Nr. 6
(2030)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Duris atvėrė kultūros namai

ŽELVA. Lapkričio 28 dieną miestelyje atidaryti nauji kultūros namai. Projektas „Želvos kultūros namų rekonstrukcija, pritaikant bendruomenės poreikiams Želvos miestelyje Ukmergės rajone“ įgyvendintas aktyviai talkinant Ukmergės rajono vietos veiklos grupei.

Iškilmingas šventinis renginys tradiciškai pradėtas juostos perkirpimu. Ši garbinga pareiga teko Ukmergės rajono savivaldybės merui Algirdui Kopūstui, pastato renovacijos darbus atlikusios įmonės UAB „Ukmergės statyba“ generaliniam direktoriui Edmundui Karaniauskui, Ukmergės rajono vietos veiklos grupės pirmininkei Klavdijai Stepanovai ir projekto vadovui, Želvos seniūnui Kęstučiui Mikalajūnui.

Želvos Šv. Ignaco Lojolos parapijos klebonas kun. Petras Avižienis palaimino sutvarkytas patalpas. Kunigas paminėjo, kad pastato pašventinimas – ne tik kerčių pašlakstymas švęstu vandeniu, bet žmonių nuostata ir pažadas, kad šie namai bus gerbiami.

Želvos seniūnas susirinkusiems svečiams pristatė įgyvendintą projektą. K. Mikalajūnas sakė, kad Želvos seniūnijoje, kur gyvena 1400 žmonių, tokio pastato reikšmė labai didelė. Visai bendruomenei reikėjo vietos, kur drauge galėtų rinktis ir švęsti įvairias šventes.

Atliktas pastato išorės ir vidaus remontas, sutvarkytos pastato antro aukšto patalpos, pakeistas ir apšildytas daugiau nei 500 kvadratinių metrų pastato stogas, pakeista apie 40 langų, įrengta kieto kuro katilinė. Čia įsikurs kultūros namai, įsikels biblioteka su knygų saugykla, skaitykla ir kompiuterių sale, bus patalpos, skirtos bendruomenei. K. Mikalajūnas džiaugėsi ir tuo, kad nors kultūros namai jau sutvarkyti, ateities planuose numatyta, kad po šiuo stogu įsikurtų ambulatorija, sporto salė. Želvos seniūnas įteikė Padėkos raštus už nuoširdžią pagalbą vykdant projektą Savivaldybės vadovams, administracijos darbuotojams, vietos veiklos grupės atstovams, projektuotojams, statybininkams ir kitiems, kurie prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo.

Živilė Mockutė
Ukmergės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija