2013 m. gegužės 3 d.    
Nr. 18
(2042)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Gegužės Karalienė

Lina Poškevičiūtė

Zanavykė Šakių dekanato
muziejaus fondų tvarkytoja
Bronelė Sakalauskienė primena
senuosius moterų darbus

Gegužė – gražus metų laikas, kada visa gamta atgyja iš po ilgo žiemos merdėjimo, kada visur žaliuoja, žydi, kvepia, iš kiekvieno laukų ir miškų kampelio trykšta gyvybė ir džiaugsmas. Tiesa, šiais metais gamta bunda labai lėtai...

Pavasarinė gegužės nuotaika primena Marijos reikšmę žmogaus išganymui. Pirmoji mūsų tėvų nuodėmė rojuje užtraukė pasauliui šaltą, niūrią žiemą, bet jau tada Dievas pažadėjo pirmiesiems tėvams moterį, per kurią ateis pasaulio Išganytojas ir nurodys tikrąjį kelią į laimę. Marija yra žmonijos išganymo pavasaris, nes Jai teko laimė būti pradėtai be gimtosios nuodėmės ir pagimdyti Viešpatį Jėzų Kristų, kuris savo nuopelnais ir kančiomis sutaikė žmoniją su Dievu ir pelnė geros valios žmonėms Dievo malonę. Marija panaši į pavasarį savo begaliniu gerumu ir meile. Ji yra žymiausia ir garbingiausia istorijoje moteris, nors Jai šiame pasaulyje teko garbės būti tik skausmų karaliene. Jau vienas dvasios žvilgsnio pakėlimas į tą moterį nuramina sielos nerimą ir maištą, įneša į ją džiaugsmo, ramybės, vilties. Esi Tu Mama, Marija!


Geruose namuose auga geri vaikai

Bronius VERTELKA

Dainiaus ir Violetos Sokų šeima

Nuo Upytės truputį pavažiavęs link Krekenavos, dešinėje pusėje pamatysi nuo laiko pajuodusį ir jau pakrypusį medinį kryžių. Neskurdi sodybos aplinka: akį traukia išdėlioti akmenys, kelmai, gausybė medinių ratų. Savo vietą čia rado seni ūkio padargai, bet didžiausia sodybos vertybė – joje krykštaujantys keturi vaikai – du sūnūs ir dvi dukros –  tikras tėvų Violetos ir Dainiaus Sokų pasididžiavimas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija