2013 m. gegužės 10 d.    
Nr. 19
(2043)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Jurgio Buitkaus literatūros premija įteikta

Broniui Ribokui

Vilniuje, Rašytojų sąjungos svetainėje, įteikta trečioji rašytojo Jurgio Buitkaus literatūros premija. Ji šiemet skirta poetui Broniui Ribokui. Šią  premiją, skirtą skatinti iki šiol deramai neįvertintus rašytojus, prieš trejus metus įsteigė J. Buitkaus našlė rašytoja Ineza Juzefa Janonė. Ji siekia ne tik atkreipti visuomenės dėmesį į valdiškų institucijų įvertinimo metų metais ar net dešimtmečiais nesulaukiančius kūrėjus, bet ir remti juos materialiai, todėl kasmet savo vyro vardo premijos laureatams skiria ir solidžias pinigines premijas. Dėmesio vertus tais metais knygas išleidusius autorius ir laureatą renka Rašytojų sąjungoje sudaryta autoritetinga literatūrologų komisija.

Pirmoji J.Buitkaus literatūros premija užpernai buvo įteikta tais metais literatūroje debiutavusiai žinomai aktorei Doloresai Kazragytei. Antroji premija pernai skirta vaikų knygų autorei iš Kelmės Onai Jautakei.

Įteikdama savo vyro vardo premiją, I. J. Janonė pristatė „Naujosios Romuvos fondo“ išleistą naujausią savo poezijos knygą „Esame, kad nebūtume“.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija