2013 m. gegužės 10 d.    
Nr. 19
(2043)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Šakių dekanate

Graži draugystė tęsiasi

Jaunieji lukšiečiai su
Josella Migliaccio

LUKŠIAI. Prieš keletą metų užsimezgusi lukšiečių draugystė su fokoliarų bendruomene tęsiasi. Skelbiamasis didis Prisikėlimo džiaugsmas dėl gimusio Išganytojo, nebus mumyse tikras, jeigu Evangelijos žodžiai nepasiliks atmintyje ir nepasireikš darbais, todėl balandžio 20-osios popietę lukšiečiai Lukšių Šv. Juozapo bažnyčios klebonijoje trečią kartą rinkosi į susitikimą su viešniomis iš fokoliarų bendruomenės. Mintį vėl susitikti davė parapijos klebonas kun. Vytautas Juozas Insoda. Šįkart atvyko Josella Migliaccio, Vida Levinskienė ir Giedrė Venckevičienė. Visi jautėsi kaip viena šeima. „Mes esame broliai ir sesės vienos minties, vienos širdies“, – sakė Lukšių „Caritas“ narės. Pirmą kartą atėję į susitikimą jaunieji lukšiečiai jautėsi nedrąsiai, bet greitai įsijungė į betarpišką bendravimą su bendraamžiais. Tikybos mokytoja italė Josella Migliaccio mokė ugdyti bendrystės dvasią, matyti Jėzų kitame žmoguje. Jaunimas žaidė, šlovino Viešpatį giesmėmis.

Fokoliarų judėjimas kilo iš gyvenimo Dievo Žodžiu, nušvitusiu visiškai naujai Antrojo pasaulinio karo metu. Žodžiai, kuriuos daugelis ir anksčiau buvo girdėję tūkstančius kartų, įgijo niekada anksčiau nepatirtą realumą ir jėgą. Vieno žodžio įgyvendinimas praktikoje padėjo geriau suprasti kitus žodžius, o pastangos įgyvendinti nuosekliai (pradžioje kas savaitę, vėliau kas mėnesį) sužadino grandininę reakciją, kuri šiuo metu pasiekė visas pasaulio šalis. Kas mėnesį yra publikuojama viena Šventojo Rašto frazė su komentaru, padedančiu lengviau ją pritaikyti kasdieniniame gyvenime. „Nemurmėkite, broliai, vieni prieš kitus“ (Jok 5, 9), – skelbė balandį Gyvenimo Žodis.

Kaip gyventi šio mėnesio Gyvenimo Žodžiu, bandė suprasti susirinkę lukšiečiai kartu su fokoliarėmis Giedre ir Vida. „Užuot murmėję ar pasmerkę, atsakykime tolerancija ir supratingumu; paskui tiek, kiek įmanoma, ir broliškai pataisydami kitą; bet visų pirma duokime krikščionišką liudijimą – į galimą meilės arbą įsipareigojimo stoką patys atsiliepkime savo didesne meile ir įsipareigojimu“, – byloja Gyvenimo Žodis. Į klausimą, kaip galime įgyvendinti šio mėnesio Gyvenimo Žodį, lukšiečiai atsakė: duoti daugiau meilės, kur jos yra maža! Ir fokoliarai eina labai paprastu, bet tiesiu keliu. Jų nuostata – mylėti pirmam. Ir už šį kelią žemėje nėra tiesesnio...

Lina Poškevičiūtė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija