2013 m. birželio 28 d.    
Nr. 26
(2050)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

Vidinis gydymas tikėjimu

Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ
prie Plungės Lurdo grotos

Plungiškių procesija

PLUNGĖ. Gegužės 27–31 dienomis jau antrą kartą parapijoje vidinio gydymo rekolekcijas vedė misionieriai iš Indijos – katalikų kunigas profesorius tėvas James Mariakumar SVD ir jį lydinti Mary Pereira. Keliaudami po Europos šalis šie misionieriai padeda rekolekcijų dalyviams augti tikėjime, gilesniame pasitikėjime Tėvo Meilės apvaizda, visiškai atsiduoti Viešpačiui Jėzui Kristui ir patirti gyvenimą Šventosios Dvasios galybėje. Abu rekolekcijų vedėjai savo mokymuose daug dėmesio skiria Dievo žodžio reikšmei kasdieniniame gyvenime, Dievo įsakymų laikymuisi, ypač nuodėmei prieš pirmąjį Dievo įsakymą. Vidinis gydymas tikėjimu, kuris misionierių vedamose rekolekcijose vyksta prie išstatyto Švč. Sakramento, suklaupus maldai, yra mūsų elgesio, bendravimo su kitais ir prisiminimų gydymas. Esame sukurti pagal Dievo paveikslą, ir kuo daugiau mums atskleidžiama, kas Jis yra, tuo labiau galime suvokti, kas esame mes ir kas mums yra kiti žmonės. Jėzus kviečia mus eiti nuolatinio atleidimo keliu, kuriame privalome pasiryžti gyventi taip, kaip Jis – atleidimu ir meile. Kaip ir pirmąjį kartą, praėjusių metų rudenį, misionieriai kiekvieną dieną asmeniškai priiminėjo ir gydė su įvairiomis dvasinėmis problemomis į juos besikreipiančius žmones.

Paskutinis rekolekcijų vakaras, gegužės 31-oji, buvo ypatingas, nes jau tradiciškai, užbaigiant Švč. Mergelės Marijos garbei skirtą mėnesį ir gegužines pamaldas, iškilmingas šv. Mišias Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje aukojo Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ. Jas koncelebravo Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos vadovai, parapijos kunigai, dalyvavo kunigų seminarijos klierikai. Pamoksle ganytojas kalbėjo apie Švč. Mergelės Marijos mokyklą, kuri yra pasitikėjimo Dievu mokykla, ir mes visi joje esame pakviesti save tobulinti.

Po šv. Mišių, vadovaujant vyskupui, giedodami Švč. Mergelei Marijai skirtas giesmes, tikintieji procesijoje keliavo į Lurdo grotą, kur buvo giedamos gegužinės pamaldos. Prieš jas vyskupas priminė Plungės Lurdo istoriją. Grįžus į bažnyčią, paskutinį rekolekcijų mokymą vedė tikėjimo sesė iš Indijos M. Pereira. Jis irgi buvo skirtas Dievo ir mūsų visų Motinai bei jos ypatingam vaidmeniui mūsų gyvenime. Atsisveikindami misionieriai ragino mus nenustoti augti šventume: pasišvęsti asmeninei maldai (kasdien teikti deramą garbinimą ir šlovę bei padėką Dievui, nuolatinę atgailą, atsidavimą, siekiant Išminties ir Šventosios Dvasios vedimo ir galios), kasdien skaityti ir apmąstyti Dievo Žodį bei gyventi sakramentinį gyvenimą.

Vida Turskytė

Kun. Juliaus Meškausko nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija