2013 m. liepos 5 d.    
Nr. 27
(2051)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Telšių vyskupijoje

Telšių dekanate

Vidinio išgydymo rekolekcijose – svečiai iš Indijos

TELŠIAI. Visą savaitę, birželio 3–9 dienomis, Šv. Antano Paduviečio Katedroje po vakarinių šv. Mišių vyko rekolekcijos, kurias vedė svečiai iš Indijos Tėvas James Mariakumar SVD ir ses. Mary Pereira. Kas vakarą vis gausiau rinkęsi rekolekcijų dalyviai ir svečiai iš kitų parapijų turėjo unikalią galimybę – sustoti ir su ypatingu atidumu ir jautrumu peržvelgti savo gyvenimo realybę: nuo dabartinės kasdienybės, joje kylančių problemų, požiūrio į daiktus, aplinką, santykių su sutinkamais žmonėmis iki pat ankstyvojo vaikystės laiko, pačių slapčiausių asmeninių patirčių, kurios, dažniausiai uždarytos labai giliai viduje, šiandien trukdo džiaugtis ir turėti apsčiai gyvenimo, kurį kiekvienam iš mūsų yra pažadėjęs mūsų Atpirkėjas Jėzus. Kiekvienos dienos rekolekcijų pabaigoje vyko Švč. Sakramento adoracija, kurioje tikintieji buvo kviečiami atverti sielų duris Viešpaties šviesai ir pastebėti ,,vietas“, kurios per metų metus likusios neapšviestos. Kasdien rekolekcijų dalyviams buvo suteikiama galimybė susitikti su tėvu J. Mariakumar‘u SVD ir ses. M. Pereira asmeninėms konsultacijoms, o paskutinį rekolekcijų vakarą, sekmadienį, kuris sutapo su tądien švęstais tituliniais Katedros parapijos globėjo Šv. Antano Paduviečio atlaidais, Švč. Sakramento adoracijos metu tėvas J. Mariakumar SVD už kiekvieną tikintįjį meldėsi asmeniškai.

Tą pačią rekolekcijų savaitę Telšiuose vyko Žemaitijos sostinės šventė, pavadinta ,,Žaliuojantis šeimos medis“, skirta Žemaičių krikšto 600 metų jubiliejui. Nors šventė vyko tris dienas, joje buvo tikrai gausu renginių, kuriuose aktyviai dalyvavo kelios miestiečių bei svečių kartos (nuo vaikų iki bočių). Akivaizdu, kad Katedroje vykusios rekolekcijos tapo ypatingos svarbos šventės dalimi, nes į jose dalyvavusių ir visų, už kuriuos rekolekcijų dalyviai meldėsi, širdis leido ateiti tikriausiai dvasios šventei, kurios dalyviai keliavo subtiliu vidinio išgydymo keliu, kuri, Šv. Dvasios įkvėpta ir veikiama, tęsis nepalyginamai ilgiau nei tris dienas.

Belieka Telšių Šv. Antano Paduviečio Katedros administratoriui kanauninkui Domui Gatautui visų parapijiečių vardu padėkoti už ypatingą dovaną Tikėjimo metų ir Žemaičių krikšto 600 metų jubiliejaus proga – Vidinio išgydymo rekolekcijas – ir už svarų indėlį, prisidedant prie Žemaitijos sostinės šventės organizavimo – Katedroje surengtą sakralinės muzikos koncerto ir Šv. Antano Paduviečio atlaidų su tėvu Astijumi Kungiu OFM.

Paskutinįjį rekolekcijų vakarą Šv. Antano atlaidų šventei išdabintoje Katedroje, vykstant šv. Mišių aukai, o po jos – Švč. Sakramento adoracijai, nuo simbolinėmis Telšių miesto gėlėmis – bijūnais – išpuošto didžiulio sietyno vis krentantys žiedlapiai nejučia priminė prieš šešerius metus (irgi birželio mėnesį) toje pačioje vietoje stovėjusį šv. Teresėlės relikvijorių, nusėtą žiedlapiais, ir mažąjį kelelį, kuriuo einant, kartu su jos užtarimu ir akivaizdžiai tebesiunčiamu malonių lietumi, prieinami dideli dalykai.

Irena Daubarienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija