2013 m. liepos 5 d.    
Nr. 27
(2051)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Užsienio šalių ambasadoriai lankėsi Molėtų krašte

Violeta Žalalienė

Grupė Lietuvoje reziduojančių bei
akredituotų užsienio šalių ambasadorių
Molėtuose. Dešinėje – apaštalinis
nuncijus arkivyskupas Luigi Bonazzi

Birželio 7 dieną, penktadienį, Molėtų krašte lankėsi Lietuvoje reziduojantys bei akredituoti užsienio šalių ambasadoriai – apaštalinis nuncijus arkivyskupas Luigi Bonazzi, Airijos, Baltarusijos Respublikos, Japonijos, Švedijos Karalystės, Namibijos Respublikos, Tadžikistano Respublikos, Indonezijos Respublikos, Benino Respublikos, Estijos bei kitų diplomatinių atstovybių vadovai ir jų sutuoktiniai.

Molėtų rajono pakraštyje, Dubingių seniūnijoje, įsikūrusiame poilsio paslaugų komplekse „Dubingių deimantas“ garbius svečius pasitiko rajono meras Stasys Žvinys, jo pavaduotojas Henrikas Ivickas, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintas Matkevičius bei centro šeimininkai. Sveikinimo žodį pirmiausia tarė meras Stasys Žvinys, kuris džiaugėsi buvimu kartu bei suteikta galimybe plačiau pristatyti Molėtų rajoną, jo istorinį kultūros paveldą, aukštaitiškus papročius ir tradicijas, ir linkėjo svečiams patirti daug ir kuo malonesnių įspūdžių bei parsivežti į namus gražiausius prisiminimus apie Molėtų kraštą ir jame gyvenančius žmones. Ambasadoriams buvo parodyta ir trumpa vaizdo medžiaga apie Molėtų kraštą „Čia viskas tikra“.

Sveikinimo žodį tarė bei trumpai apie „Dubingių deimanto“ įsikūrimą bei ateities planus pasakojo „Dubingių žirgynas“ direktorė Gintė Martinkėnė. Po to ji pakvietė garbingus svečius į ekskursiją po centrą, supažindino su jo „gyventojais“: žirgais, paukščiais, bei kitais laukiniais ir naminiais gyvūnais.

Tądien ambasadoriai lankėsi Lietuvos etnokosmologijos muziejuje, Ežerų žvejybos muziejuje, vienoje iš plastiko gaminių liejimo lyderių Baltijos šalyse UAB „Hoda“, apžiūrėjo rekreacijos centrą „SPA Hotel Belvilis“, dalyvavo šokolado ir valgomųjų ledų manufaktūros „Chocolate Naive“ ir unikalaus reiškinio Lietuvoje – šokolado, gaminamo būdu „bean-to-bar“, – pristatyme ir, žinoma, degustavo „Chocolate Naive“ kūrinius. Vėliau vyko į VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklą, išklausė pasakojimą apie moksleivių ugdymą šioje mokykloje – vientisą procesą, kuriame atsižvelgiama į natūralią individo prigimtį, skatinama saviaukla, sugebėjimas save keisti, gerbiamos moksleivio teisės ir nepriklausomybė. Tuomet svečiai pėsčiomis, grožėdamiesi gamta, klausydamiesi pasakojimų atvyko į Alantos dvaro rūmus. Čia jie vakarieniavo, klausė Molėtų kultūros centro mišraus vokalinio ansamblio „A Cappella“ (vadovė Violeta Zutkuvienė) atliekamų dainų, Dranseikų šeimos kapelos muzikavimo, mokėsi lietuviškų tautinių šokių žingsnelių. Tikime, kad smagūs gražios saulėtos dienos įspūdžiai užsienio šalių ambasadorių atmintyje išliks ilgai.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija