2013 m. liepos 12 d.    
Nr. 28
(2052)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Kaune atidarytas moderniausias Lietuvos plaukimo centras

Prezidentė Dalia Grybauskaitė
„Girstučio“ komplekso atidaryme
Džojos Gundos BARYSAITĖS
(president.lt) nuotrauka

Birželio 20-ąją Kaune duris atvėrė rekonstruotas „Girstučio“ kompleksas su tarptautinius standartus atitinkančiu 50 m ilgio baseinu. Simbolinę atidarymo juostelę perkirpo prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Naująjį baseiną pašventino prelatas prof. dr. Vytautas Steponas Vaičiūnas. Atidarymo proga didžiajame baseine vyko Kauno moksleivių plaukimo varžybos, kurioms startą davė Lietuvos Respublikos prezidentė D. Grybauskaitė.

„Kaunas išugdė ne vieną garsų plaukiką. Šis plaukimo centras leis auginti ne tik čempionus, kaip Kaunas darė ankščiau, bet ir padės visiems būti sveikesniems ir stipresniems. Aš, būdama vilnietė, jau dabar jums pavydžiu tokio baseino. Kitiems miestams esate puikus pavyzdys“, – po atidarymo šventės kalbėjo prezidentė D. Grybauskaitė.

„Neabejoju, kad Kauno plaukimo centras taps pagrindine šalies plaukimo baze, kuri pritrauks ne tik Lietuvos, bet ir užsienio sportininkus“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Girstučio“ komplekse vyks vaikų plaukimo stovyklos, o birželio 27–29 dienomis čia vyko atviras Lietuvos plaukimo čempionatas, į kurį atvažiavo sportininkai iš septynių užsienio šalių.

Lankytojus Kauno plaukimo centras pakvietė nuo liepos 1 dienos. Komplekso lankytojai galės naudotis 50 m ilgio pagrindiniu baseinu, 25 m apšilimo baseinu, sūkurinėmis voniomis, pirtimis ir nusileidimo takeliu. Komplekse dar planuojama įrengti treniruoklių salę. Kauno plaukimo centre dirbs 42 darbuotojai, iš jų 12 profesionalių trenerių.

Kauno plaukimo centro paslaugos bus prieinamos kiekvienam kauniečiui. Apsilankymo kainos yra diferencijuotos pagal laiką, paslaugų kiekį ir dažnį.

Kompleksas vasarą veiks nuo 10 iki 18 val. Nuo rudens pradžios lankytojai bus priimami nuo 6.30 val. iki vėlaus vakaro. Vienkartinis 2 val. trukmės apsilankymas centre su galimybe naudotis baseinu ir pirtimis kainuos nuo 20 Lt (moksleiviams, studentams, pensininkams ir neįgaliesiems – nuo 15 Lt). Dar pigiau apsilankymas centre kainuos lankytojams, įsigysiantiems įvairios trukmės abonementus.

Kaip pranešė  Kauno savivaldybė, „Girstučio“ komplekso rekonstrukcija kainavo 21 mln. Lt. Projektas buvo finansuojamas ES struktūrinių fondų, Vyriausybės ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija