2013 m. liepos 19 d.    
Nr. 29
(2053)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Kunigo mirties metinės

Grupė lietuvių prie
kun. dr. Stepono Matulio MIC kapo.
Dešinėje – kun. Petras Tverijonas

Birželio 30 dieną Notingemo Šv. Barnabo Katedroje iškilmingai paminėtos dešimtosios kun. dr. Stepono Matulio MIC mirties metinės, prisiminti lietuviai tremtiniai. Dalyvavo Kolumbo riteriai iš Peterborougo, vietos ir apylinkių lietuviai, Anglijos universitetų lietuviai dėstytojai ir studentai, lietuviai gydytojai. Iškilmingas šv. Mišias už kun. Stepono Matulio sielą aukojo Londono lietuvių klebonas kun. Petras Tverijonas, Katedros kunigas Marcus. Katedros choras giedojo pakylėjančias, dvasingas lotyniškas giesmes. Pamoksle kun. Marcus pabrėžė šv. Petro atsivertimo svarbą Katalikų Bažnyčios sukūrimui, dvasingumo reikšmę vienybei, tikėjimui ir vilčiai.

Vėliau lietuviai ir Kolumbo riteriai vyko į Vilfordhilo kapinių lietuvišką kampelį, kur palaidotas kun. dr. Steponas Matulis MIC. Prie kapo žodį tarė kun. Petras Tverijonas ir Didžiosios Britanijos Lietuvių katalikų bendrijos pirmininkas Steponas Vaitkevičius. Kun. Petras Tverijonas džiaugėsi, kad gražiose lietuvių kapinėse prie kun. S. Matulio kapo jau dešimtą kartą iš eilės susirinko ne tik senieji lietuviai, bet ir gražus lietuviško jaunimo būrelis. Steponas Vaitkevičius pabrėžė, kad trūksta visuomenėje artimo meilės, tautinio susipratimo, kurį savo darbu ir veikla skiepijo kun. dr. Steponas Matulis MIC.

Sugrįžę į Lietuvių katalikų centrą susirinkusieji išklausė Didžiosios Britanijos Lietuvių katalikų bendrijos pirmininko Stepono Vaitkevičiaus pasakojimą apie kun. dr. S. Matulį MIC, Katalikų bendrijos keliones į Lurdą, Romą, kur S. Matulis MIC, visų mylimas ir gerbiamas, laisvai kalbėdamas itališkai ir kitomis užsienio kalbomis, suruošdavo labai įdomius kelionių maršrutus, susitikimus. Kun. Steponas Matulis vienijo lietuvius, kvietė jungtis į skautų, Katalikų bendrijos veiklą, bendradarbiauti lietuviškoje spaudoje.

Nuoširdžiai dėkojame kun. Petrui Tverijonui už jo nuolatinį rūpestį Jungtinės Karalystės lietuvių sielovada, pastoracinį darbą Lietuvių katalikų centre Notingeme ir vidurio Anglijoje jau 10 metų. Dėkojame ir Peterborougo Kolumbo riterių grupei, ypač Steponui Vaitkevičiui, Didžiosios Britanijos Lietuvių katalikų bendrijos pirmininkui ir, žinoma, šauniosioms Notingemo šeimininkėms. Taip pat dėkojame Lietuvos marijonų vadovui kun. dr. Vytautui Briliui MIC ir kun. Vaclovui Aliuliui MIC, kurie rūpinasi Lietuvių Katalikų Centro – „Židinio“ – ryšiu su marijonų vienuolija. Džiaugiamės, kad Lietuvių katalikų centras pritraukia jaunimą, universitetų studentus, dėstytojus, lietuvius gydytojus, dirbančius Anglijoje, kad vyksta susitikiai, paskaitos.

Dr. Darius Furmonavičius,
Didžiosios Britanijos Lietuvių katalikų bendrijos sekretorius

Rimanto Grublio nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija