2013 m. rugpjūčio 30 d.    
Nr. 32
(2056)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Vilniaus arkivyskupijoje

Ignalinos dekanate

Oninės – svarbių darbų pabaiga

TVEREČIUS. Liepos 28 dieną čia iškilmingai minėtos Oninės. Pasibaigus klebono kun. Antano Domeikos aukotoms šv. Mišioms Švč. Trejybės bažnyčioje, žmonės buvo pakviesti į po renovacijos bažnyčios pašonėje duris atvėrusią kaimo seklyčią. Vėliau vyko vietos saviveiklininkų ir svečių koncertai.

Šventė, kurią vedė Rimutė Skunčikienė, surengta Tverečiaus kaimo seklyčios kiemelyje. Pirmiausia buvo perkirpta simbolinė juostelė ir apžiūrėtas atnaujintas pastatas, kuris pasikeitė neatpažįstamai: nauji langai, durys ir stogo danga, apšiltintos lauko sienos, įrengta šildymo sistema ir inžineriniai tinklai, atlikti vidaus rekonstrukcijos darbai. Įgyvendinant projektą „Administracinio pastato Tverečiuje pritaikymas bendruomenės poreikiams ir aplinkos bei prieigų sutvarkymas“, renovuotas ne tik kaimo seklyčios pastatas, bet ir atliktas Tverečiaus administracinio pastato remontas. Naujomis erdvėmis dabar gali džiaugtis bibliotekos darbuotojai ir lankytojai, kaimo bendruomenės nariai. Naujas patalpas pašventino ir Dievo malonės Tverečiaus žmonėms prašė klebonas kun. A. Domeikis.

Puikia švente ir svarbių darbų rezultatais džiaugėsi Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis. Tverečiaus seniūnei Česei Vitėnienei ir UAB „Rokanta ir Ko“ direktoriui Vytautui Mikulėnui už sėkmingai įgyvendintą projektą mero pavaduotojas įteikė padėkas. Seniūnė Č. Vitėnienė džiaugėsi gražėjančiu miesteliu, dėkojo visiems prie to prisidedantiems ir linkėjo linksmos šventės.

Koncerte savo talentus parodė įvairaus amžiaus atlikėjai. Skambėjo Ramintos Čepulytės, Saulės Vilčinskaitės ir poetės kraštietės Veronikos Eitminavičienės dainos.

Šventėje šoko net ir atostogaujantys mokinukai. Kaimo artistės Sandra Budrienė ir Violeta Jurėnienė, suvaidinusios humoristinį vaizdelį „Svotai“, dovanojo pliūpsnį nuoširdaus juoko, o į svečius atvykusi Strigailiškio kaimo kapela širdis jaudino liaudiška muzika ir dainomis. Pavakary žmonės sugužėjo į dainininko Radžio koncertą, o gegužinėje šokta ir linksmintasi iki paryčių.

Lina Kovalevskienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija