2013 m. rugsėjo 6 d.    
Nr. 33
(2057)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Vilniaus arkivyskupijoje

Varėnos dekanate

Šventė su varžybomis, maldomis ir įkurtuvėmis

Naujos klebonijos pašventinimo
ir atidarymo juostą kerpa (iš dešinės)
kun. Žydrius Kuzinas, UAB „Algraižė“
direktorius Sigitas Raškauskas,
arkiv. Gintaras Grušas,
Druskininkų vicemeras
Linas Urmanavičius

RATNYČIA. Druskininkų Šv. apaštalo Baltramiejaus parapija savo globėjo titulinius atlaidus šventė džiugiai ir dvasingai. Jie prasidėjo dar rugpjūčio 24-osios, šeštadienio, popietę. Jau tapo tradicija Šv. apaštalo Baltramiejaus taurės varžytuvės. Rungėsi keturios parapijos bendruomenės. Geriausių rezultatų pasiekė ir taurę iškovojo Viečiūnų atstovai. Asmeninėse rungtyse varžėsi ir vaikai. Nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis ir saldžiais medaliais. Visi varžytuvių dalyviai gavo pakvietimus į vandens pramogų parkus.


Vilkaviškio vyskupijoje

Aleksoto dekanate

Šventė tris dienas

Šv. Roko atlaidų procesijoje (iš kairės):
kan. Deimantas Brogys, kun. Virginijus
Gražulevičius, kan. Kęstutis Žemaitis
ir kun. Petras Kražauskas

AUKŠTOJI PANEMUNĖ. Rugpjūčio 16 – 18 dienomis čia paminėtas Panemunės bendruomenės centro 10-metis ir švęsti Šv. Roko atlaidai.

Penktadienio vakarą Panemunės paplūdimyje vyko pirties diena. Panemuniškiai ir jų svečiai buvo sukviesti į pirtį tradicine tabalais grojama senovines tradicijas menančia melodija. Pasipuošę iš žolių pagamintais pirties mados drabužiais, paragavę paruoštos saulėje brandintos Danutės žolių pirties arbatos, išsikaitinę pirtyje visi sukrito į stebėtinai švarų Nemuno vandenį.


Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Įamžino už laisvę žuvusį kunigą

Po atminimo lentos pašventinimo Gargždų
ateitininkai, ministrantai, klierikai
Donatas ir Evaldas nusifotografavo su
klebonu kan. Jonu Paulausku ir kunigu
Egidijumi Arnašiumi (abu centre)

GARGŽDAI. Šiemet per Žolinę Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje pašventintas bareljefas, skirtas 1863 metų sukilimo dalyvio, Gargždų bažnyčios vikaro kunigo Izidoriaus Noreikos atminimui įamžinti. Prieš 150 metų už Tėvynė laisvę ir nepriklausomybę žuvusio kunigo vardas bus gyvas parapijiečių širdyse. Tuo pasirūpino Airijoje, Dubline, dirbantis kun. Egidijus Arnašius bei Gargždų klebonas dekanas kanauninkas Jonas Paulauskas.


Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Šv. Kazimiero atlaidai

VĖŽAIČIAI. Rugpjūčio 26 dieną Telšių vyskupijos diecezinėje Šv. Kazimiero šventovėje vyko ypatingojo lietuvių jaunimo dangiškojo globėjo Šv. Kazimiero atlaidai. Tradiciškai kiekvienais metais į šiuos atlaidus atvyksta jaunimas bei tikintieji iš Telšių vyskupijos parapijų. 10 val. atvykusiam jaunimui buvo surengta ekskursija po Vėžaičių miestelį, o 11 val. šventovėje buvo aukojamos šv. Mišios, kurioms vadovavo Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, koncelebravo Telšių vyskupo augziliaras vyskupas Linas Vodopjanovas OFM ir 19 kunigų. Šv. Kazimiero bažnyčios šventoriuje buvo pašventintas koplytstulpis, skirtas Žemaičių krikšto 600 metų jubiliejui. Koplytstulpį, kuriame trys šventųjų – Kazimiero, Antano ir Onos – statulos, iš šventoriuje augusio medžio išdrožė Žemaitijoje žinomas liaudies meistras Raimondas Pučkorius, o pašventino Telšių vyskupas J. Boruta SJ.


Kauno arkivyskupijoje

Ukmergės dekanate

Žuvienė, krepšinis ir Šv. Baltramiejaus atlaidai

Šv. Baltramiejaus atlaidų
procesija Vidiškiuose
Autorės nuotrauka

VIDIŠKIAI. Kai pradeda būriuotis gandrai, didėja pageltusių ražienų plotai, o naktys tamsios ir žvaigždėtos, paskutinį vasaros savaitgalį Vidiškių parapija švenčia didžiuosius Šv. Baltramiejaus atlaidus. Šiemet Vidiškiai šurmuliavo dvi dienas. Bendruomenės iniciatyva rugpjūčio 24 dieną, šeštadienį, vyko kultūriniai renginiai. Iš ankstyvo ryto miestelio tvenkinyje varžėsi žvejai. Nors laimikio būta nedidelio, bet iš jo virtos žuvienės užteko visiems norintiems jos paragauti. Nuo vidurdienio į Vidiškių pagrindinės mokyklos stadioną sugužėjo apie 100 sportininkų. Futbolo kamuolį spardė Ukmergės sporto mokyklos ir Vidiškių pagrindinės mokyklos jaunučiai ir jauniai, o krepšinio aikštėje vyko 3x3 turnyras. Visas sporto varžybas vainikavo kasmetinės veteranų ir jaunimo futbolo rungtynės. Visų nuostabai, po ketverių metų pertraukos 2:0 laimėjo veteranai. Popietės metu vyko mugė. Buvo galima paragauti žolelių arbatos, giros, pyragų, įsigyti megztų grožybių, gaminių iš molio, vytelių, žaislų. Šeštadienio programą baigė sveikinimai, apdovanojimai ir koncertas. Šį kartą koncertavo vietinių kultūros namų saviveiklininkai, romansus dainavo atlikėja iš Užulėnio ir jaunimo pamėgta grupė „Rockmergė“.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija