2013 m. rugsėjo 6 d.    
Nr. 33
(2057)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Šv. Kazimiero atlaidai

Eucharistinė procesija Vėžaičių
miestelio gatvėmis

VĖŽAIČIAI. Rugpjūčio 26 dieną Telšių vyskupijos diecezinėje Šv. Kazimiero šventovėje vyko ypatingojo lietuvių jaunimo dangiškojo globėjo Šv. Kazimiero atlaidai. Tradiciškai kiekvienais metais į šiuos atlaidus atvyksta jaunimas bei tikintieji iš Telšių vyskupijos parapijų. 10 val. atvykusiam jaunimui buvo surengta ekskursija po Vėžaičių miestelį, o 11 val. šventovėje buvo aukojamos šv. Mišios, kurioms vadovavo Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, koncelebravo Telšių vyskupo augziliaras vyskupas Linas Vodopjanovas OFM ir 19 kunigų. Šv. Kazimiero bažnyčios šventoriuje buvo pašventintas koplytstulpis, skirtas Žemaičių krikšto 600 metų jubiliejui. Koplytstulpį, kuriame trys šventųjų – Kazimiero, Antano ir Onos – statulos, iš šventoriuje augusio medžio išdrožė Žemaitijoje žinomas liaudies meistras Raimondas Pučkorius, o pašventino Telšių vyskupas J. Boruta SJ.

Pilnutėlėje Šv. Kazimiero bažnyčioje šv. Mišių metu ir po jų ir eucharistinėje procesijoje giedojo Telšių Šv. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos Viešpaties šlovintojų grupė, vadovaujama vargonininkės Ernestos Dargužienės. Šv. Mišiose patarnavo Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai.

Pamoksle Telšių vyskupo augziliaras vyskupas L. Vodopjanovas OFM, išryškino šv. Kazimiero gyvenimą kaip pavyzdį šių dienų žmogui, nes šventasis karalaitis pasižymėjo pamaldumu, užuojauta vargstantiems, pasitikėjimu Dievu, nuoširdžia meile ir maldingumu Dievo Motinai. Jo gyvenimas ir šiandien skatina kiekvieną atsigręžti į Dievą ir gyventi jo malonėje. Šiais, Tikėjimo ir jubiliejiniais krikšto, metais vyskupas kvietė visus studijuoti Katalikų Bažnyčios Katekizmą, gilintis į Bažnyčios mokymą ir Dievo Žodį, atverti širdį Dievo meilei ir gailestingumui. Šv. Kazimiero pavyzdys įrodo, jog šventumo kelias – kiekvieno tikinčiojo kelias, ir mes pakviesti eiti būtent juo.

Po šv. Mišių Vėžaičių miestelio gatvėmis vyko eucharistinė procesija, kuri buvo užbaigta šventovėje. Paskui į susirinkusiuosius kreipėsi Telšių vyskupas J. Boruta SJ. Jis priminė šios Šv. Kazimiero šventės atsiradimo istoriją, papasakojo apie Vėžaičių parapijos Šv. Kazimiero bažnyčiai suteiktą Telšių vyskupijos diecezinės šventovės statusą, apie Telšių vyskupijos jaunimo centrą, kuris neseniai iš Telšių buvo perkeltas į Vėžaičius, ir palinkėjo centro direktoriui ir šventovės rektoriui kun. Viktorui Daujočiui sėkmės jo darbe.

Padėkos žodį vyskupams, kunigams, jaunimui, parapijiečiams, Viešpaties šlovintojams iš Telšių ir visiems atvykusiems į atlaidus tarė Vėžaičių parapijos klebonas ir šventovės rektorius kun. V. Daujotis.

Pamaldų pabaigoje Telšių vyskupas visus palaimino Šv. Kazimiero relikvija ir jaunimui palinkėjo gerų naujųjų mokslo metų.

Po iškilmių Vėžaičių bažnyčios šventoriuje buvo surengta nuotaikinga agapė.

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

Klier. Edvino BRUŽO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija