2013 m. rugsėjo 13 d.    
Nr. 34
(2058)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Dainų ir šokių ansamblio sukaktis

ŠVENČIONYS. Išgirdus tariant „Aukštaitija“ švenčioniškus apima pasididžiavimas, kad turi tokį puikų aukšto meistriškumo ansamblį. Į koncertą susirinkę miesto gyventojai ir kelios ansambliečių kartos ovacijomis ir palaikymo šūksniais palydėjo įspūdingą „Aukštaitijos“ ansamblio pasirodymą: smagūs piemenėlių žaidimai, primenantys akrobatikos triukus, jaunuolių įrašymas į bernus, o vyresnioji „Aukštaitijos“ šokėjų karta savo miklumu nė kiek nenusileidžianti energija trykštančiam jaunimui. Koncerto pabaigoje buvo pagerbtas pirmojo ansamblio vadovo Everisto Raišuočio atminimas. Programą ir ansamblio nariai, ir žiūrovai baigė daina „Aukštaitija mana“.

Sukaktį švenčiančiam „Aukštaitijos“ ansambliui Švenčionių rajono vadovai ir daug svečių skyrė nuoširdžiausius sveikinimus, Padėkos raštus, gėles ir dovanas. Pagerbta ir apdovanota buvo ir ilgametė šio ansamblio choreografė Teresė Raišuotienė, ne tik stovėjusi prie šio ansamblio pradžių pradžios, bet ir uždegusi meile „Aukštaitijai“ ne vieną žmogų. Ir ji pati pažėrė daug šiltų sveikinimo žodžių ir ansamblio nariams, ir vadovams.

Rajono meras Vytautas Vigelis pasidžiaugė žiūrovų gausa. Nedažnai renginiai sutraukia tiek žmonių, kad ne tik visos kėdės, balkonas užimti, bet ir stovinčiųjų buvo nemažai. Meras padėkojo į „Aukštaitijos“ jubiliejų atvykusiam kultūros ministrui Šarūnui Biručiui, kultūros centro, ansamblio vadovams ir nariams, kurie, aukodami savo brangų laiką, padeda ansambliui gyvuoti, ir palinkėjo toliau siekti kūrybinių aukštumų ir garsinti Švenčionių vardą. Kultūros ministras Š. Birutis sakė, kad širdis džiaugiasi po tokio puikaus „Aukštaitijos“ koncerto. „Šis 35 metus egzistuojantis kolektyvas – Švenčionių rajono vizitinė kortelė, garsinanti rajoną ir Lietuvoje, ir užsienio šalyse“, – sakė ministras, įteikdamas kolektyvui spalvingą pavasarinių gėlių puokštę ir dovanų, ir linkėjo toliau išlikti energingiems, dainingiems ir kūrybingiems. Kultūros ministro Padėkos raštai buvo įteikti visiems „Aukštaitijos“ ansamblio vadovams.

Sveikinimo žodžius tarė, dovanas įteikė, dėkojo jo vadovams ir nariams Švenčionių rajono mero pavaduotoja Raja Krupenina, Kultūros skyriaus vedėja Danutė Vigelienė, Švenčionių miesto seniūnė Ina Sinienė.

Lietuvos liaudies kultūros centro specialistė Inga Kriščiūnienė sakė: „Jums gegutė iškukavo gražią dalią, nes tuo pačiu metu galite džiaugtis dviem gyvenimais. Viename gyvenime jūs esate mokytojai, darbininkai, profesoriai, moksleiviai, o kitame gyvenime – jūs visi savo meno profesoriai. Džiaukitės tuo, ir mes džiaugiamės kartu su jumis, juk tas, kuris daug daro, visada daugiau ir suspėja“.

Sveikino ir poetas Vytautas Barauskas, „Aukštaitijai“ parašęs ne vieną dainą ir pažadėjęs padovanoti dar daug naujų kūrinių. „Kaip tekanti saulė pirmąjį Lietuvoje pasveikina Švenčionių rajoną, linkiu, kad taip ir jūsų menas, energija ir entuziazmas ristųsi paskui saulę per visą Lietuvą ir šviestų didžia meile menui, lietuvių kultūrai ir visai Lietuvai“, – sakė poetas, linkėdamas dar ilgai gyvuoti.

Sveikino „Trepsio“ ansamblio atstovė Janina Kulda, jaunimo organizacijos „Darbas“ atstovas Gintaras Steponėnas, socialdemokratų partijos Švenčionių skyriaus pirmininkė Alfreda Grigienė, „Aukštaitijos“ ansamblio jaunimas, „auksinė karta“, studentai, o Švenčionių kultūros centro direktorius A. Baliukonis dėkojo ansamblio vadovams, dalyviams, kultūros centro darbuotojams ir rėmėjams.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija