2013 m. spalio 4 d.    
Nr. 36
(2060)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Žvilgsnis į Sąjūdžio metus

Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinyje vyko Sąjūdžio diena, skirta Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio (LPS) 25-mečiui paminėti. Gimnazistams organizuota pilietiškumo pamoka „Žvilgsnis į Sąjūdžio metus“, kurioje dalyvavo ir įspūdžiais dalinosi LPS iniciatyvinės grupės nariai A. Medalinskas, K. Uoka ir aktyviausi Rokiškio krašto sąjūdininkai – E. Mikaliūnas, A. Baltuškaitė, L. Jankauskas, V. Vasiliauskienė, A. Kuolas, V. Masiulis.

Po pilietiškumo pamokos gimnazijos kiemelyje vyko mitingas, skirtas pirmajam LPS Rokiškio iniciatyvinės grupės mitingui paminėti, kuris vyko 1988 m. rugsėjo 9 d. Sąjūdžio žmonės jaunuolius skatino būti aktyviais Lietuvos piliečiais, savo darbais prisidėti kuriant ir gražinant Lietuvą, savo miestą. Sąjūdžio dienos įspūdžius svečiai ir mokytojai apibendrino prie arbatos puodelio gimnazijos skaitykloje. Svečiai dalinosi dar iš atminties neišblėsusiais įspūdžiais, kuriuos teko išgyventi, kuriant Sąjūdžio iniciatyvines grupes prieš 25 metus. LPS 25-mečio sukakčiai paminėti skirtoje „Svečių knygoje“ svečiai įrašė palinkėjimus gimnazistams.

Gimnazijos skaitykloje iš Rokiškio krašto muziejaus archyvų buvo eksponuojama spaudinių paroda „Žvilgsnis į Sąjūdžio metus“. Joje pateiktos to meto fotografijos, laikraščiai, sąrašai, Sąjūdžio steigiamojo suvažiavimo delegatų pažymėjimai, Trispalvė, fotoaparatas, vaizdo kamera ir įvairūs dokumentai.

Šventės, sukaktys praeina, o jaunų žmonių širdyse išlieka istorijos liudininkų prisiminimai. Džiugu, kad gražią šventės idėją švietimo įstaigoje istorikai įgyvendino kartu su Mokinių Seimu ir gimnazijos bendruomene.

Reda Kiselytė,
Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinio bibliotekos vedėja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija