2013 m. gruodžio 13 d.    
Nr. 45
(2069)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Gerumo penktadienis

„Pyragų mugėje “

Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazija yra katalikiškos krypties mokykla, kurios vienas iš prioritetų yra saugios, patrauklios, krikščioniškomis vertybėmis grįstos aplinkos plėtra. Todėl dauguma mokykloje organizuojamų renginių ir akcijų orientuojama į šį tikslą.

Mokinių tarybos iniciatyva mūsų progimnazija įsijungė į respublikinį konkursą „Idėjos padėjėjos“, kurį paskelbė Maltos ordino pagalbos tarnyba. Šio konkurso tikslas buvo sugalvoti labdaros renginį, pravesti jį, o renginio metu surinktus pinigus skirti Maltos ordinui, kuris globoja vienišus, sergančius senelius. Mūsų progimnazijos Mokinių taryba nusprendė surengti „Pyragų mugę“ ir „Labdaros loteriją“. Šios akcijos tikslas buvo ugdyti atjautą, norą padėti silpnesniems ir gyvenimo nuskriaustiems žmonėms. Pyragų gausa, nepaprastas gražumas ir skanumas sužavėjo mus visus. Ypač dėkojame technologijų mokytojai Daliai, kuri sugebėjo įžiebti norą kepti pyragus gausybei mokinių, pradinių klasių mokytojoms ir pyragus pardavinėjusių mokinių mamoms už pagalbą. Nuostabaus skonio pyragus, sausainius, keksiukus, kurie buvo įpakuoti tarsi šventinės dovanėlės, pardavinėjo net 77 1–8 klasių mokiniai. „Labdaros loterija“ irgi buvo įspūdinga. Ne vienas išsakė nuomonę, kad buvo per mažai loterijos bilietų. O jų buvo parduota net 115! Kitą kartą tikrai bus paruošta daugiau. Nuoširdžiai dėkojame net 33 mokiniams, mokytojams, tėveliams, kurie padovanojo daug gražių daiktų „Labdaros loterijai“. Ypač aktyvios šioje gražioje akcijoje buvo ketvirtokė Kamilė Banytė ir jos mama Diana Banienė!

Didžiuojamės savo progimnazijos bendruomenės nariais, kurie „Pyragų mugėje“ ir „Labdaros loterijoje“ paaukojo net 467 litus! Šie pinigai pervesti į Maltos ordino pagalbos tarnybos, kuri globoja vienišus sergančius senelius, sąskaitą. Esame tikri šaunuoliai! Turime geras, jautrias kitų nelaimėms širdis!

Dainora Raudienė,
mokytoja

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija