2013 m. gruodžio 20 d.    
Nr. 46
(2070)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Solidarizuojamės su Ukrainos žmonėmis

Ukraina – viena seniausių krikščioniškų valstybių Rytų Europoje – šiandien vėl yra pasaulio visuomenės dėmesio centre. Šios šalies žmonės drąsiai kelia savo balsą ir prašo būti išgirsti. Lietuvos vyskupai maldoje solidarizuojasi su Ukrainos piliečių troškimu gyventi laisvoje, nepriklausomoje ir demokratiškoje Ukrainos valstybėje, kurioje vadovaujamasi europietiškais krikščioniškais principais. Remiame Ukrainos piliečių laisvės troškimą ir kviečiame visus Lietuvos tikinčiuosius jungtis į maldą, solidarizuojantis su Ukrainos žmonėmis.


Kai kunigas kalba apie negimusio žmogaus vertę

Praėjusios savaitės trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų (SRK) komitete buvo svarstomas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos siūlomas Gyvybės prenatalinėje fazėje apsaugos įstatymo projektas, kuriuo siūloma abortus leisti tik išimtiniais atvejais. Parlamentarams diskutuojant apie abortų draudimą kyla didžiulės aistros, tačiau tąsyk jos pasiekė nematytą lygį. Posėdžiui pasibaigus dalis jo dalyvių per žiniasklaidą apkaltino posėdyje kalbėjusį buvusį gydytoją kun. Andrių Narbekovą vartojus „itin šlykščią retoriką“, įžeidus konservatorius Vidą Mariją Čigriejienę turint sąskaitų su savo sąžine ir Kauno medicinos institute mokius studentus daryti abortus ir ją ėmusį ginti Antaną Matulą. „Aš jus asmeniškai pažįstu, mes abu pasvaliečiai, nebuvo tas jūsų gyvenimas iki kunigystės tobulas, galėčiau daug papasakoti. Todėl aš jūsų kaip kunigo vardu atsiprašau profesorės V. M. Čigriejienės“, – komiteto posėdyje sakė A. Matulas. O kun. A. Narbekovas į A. Matulo kalbą atsakė klausdamas, kaip galima mylėti ir gerbti tokius žmones, kurie nepripažįsta to, ką darė blogo? „Dabar jau kaip kunigas kalbėsiu. Jums nereikėtų pykti dėl to, kad mes laikomės paprastos nuostatos. Man nereikia jūsų atleidimo, bet mes kalbame ir visa Bažnyčia moko: reikia mylėti nusidėjėlį, bet neapkęsti to, ką jis daro. Tol, kol jūs to nepasakote ir darote toliau tą patį, kaip galima jus mylėti ir gerbti?“ – aiškino kun. A. Narbekovas.


Ukrainiečiai toliau gina asociaciją su ES

Grupė Vilniaus ukrainiečių
su lietuviais rėmėjais

Ukrainoje toliau išlieka įtempta padėtis. Net ir išardžius pastatytas barikadas, jos buvo vėl atstatytos, Kijevo centre kasdien vyksta demonstracijos ir mitingai. Antradienį į Maskvą susitikti su Rusijos prezidentu V. Putinu išvyko Ukrainos prezidentas Janukovičius. Šiam susitikimui niekaip nepritarė Kijeve protestuojanti opozicija, pasisakanti už asociaciją su Europos sąjunga ir įtarusi, kad Janukovičius pasirašys Ukrainos sutartį su Rusijos vadovaujama Muitų sąjunga. Vengdami konfrontacijos su protestuojančiais ukrainiečiais Putinas ir Janukovičius klausimo apie Muitų sąjungą esą nesvarstė. „Noriu visus nuraminti – šiandien Ukrainos prisijungimo prie Muitų sąjungos klausimas aptartas nebuvo“, - per spaudos konferenciją, skirtą Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus vizito Rusijoje išvadoms aptarti, patikino V. Putinas. „Gazprom“ ir „Naftogaz“ pasirašė sutarties dėl rusiškų dujų tiekimo Ukrainai papildymą, pagal kurį dujų kaina bus 268,5 dolerio (672 Lt) už 1 000 kubinių metrų. Pastaraisiais mėnesiais Kijevas pirko dujas po 400 dolerių (1004 Lt). Rusijos valdžia jau anksčiau skelbė, kad Kijevas galėtų gauti dujas po 268 dolerius už 1 000 kubinių metrų. Siekdamas sutramdyti nepatenkintus Ukrainos eurošalininkus, Putinas Ukrainai iš Nacionalinio gerovės fondo 2013-2014 metais skirs 15 mlrd. dolerių (37,66 mlrd. Lt) suverenioms šalies euroobligacijoms išpirkti.


„Bangos“ darbuotojų susitikimas Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje

Kalba „Bangos senjorų“ klubo
prezidentas, buvęs „Bangos“
generalinis direktorius
Leonas Jankauskas

Lapkričio 21-osios pavakarę į paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios konferencijų salę rinkosi tie, kurie prieš daug metų darbavosi šioje šventoje vietoje buvusioje Kauno radijo gamykloje ir susivienijime „Banga“. Beveik dvejus metus veikiantis „Bangos senjorų“ klubas sukvietė bangiečius pabūti kartu, pasidalyti mintimis, sugrįžti ir prisiminti savo darbo vietą, iki skausmo pažįstamą ir nepažįstamai pasikeitusią, bei pasimelsti už išėjusius bangiečius.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija