2014 m. sausio 17 d.    
Nr. 3
(2074)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Sėkmingos tėvystės beieškant

Nuo lapkričio vidurio ketvirtadienio vakarais į Telšių dekanato šeimos centrą rinkosi 3–12 metų vaikučius auginantys tėveliai. Čia vyko šešių susitikimų ,,Sėkmingos tėvystės gebėjimų ugdymo“ grupės užsiėmimai. Jos veiklą remia privatus vokiečių fondas. Užsiėmimų, kurių temos – dėmesio skyrimas, pagyrimas, draudimas, nurodymų davimas, atskyrimas, prasmingos nuobaudos, – metu tėveliai, atlikdami praktines užduotis, mokėsi pastebėti tinkamus bei tobulintinus vaikų elgesio momentus, dalijosi ypač vertinga asmenine tėvystės patirtimi. Grupės dalyvių iniciatyva kiekvieno susitikimo metu buvo pristatomos aktualios ir jau ,,išbandytos“ knygos vaikų ugdymo(si) temomis.

Į grupę atėję su gausiais lūkesčiais, klausimais, abejonėmis tėveliai pastebėjo esantys daug ramesni, tiesiog atradę iš naujo savo vaikus, turiningo laisvalaikio, kūrybiško laiko su vaikais būdus, daug mažiau sureikšminantys tai, kas tobulintina, ir labiau pastebintys tai, ką vaikai daro gerai. Akivaizdu, kad šio Advento metu šeimose padaugėjo šviesos ir pozityvumo.

Stebėtina ir pagarbos verta, kad tėveliai judriame prieškalėdiniame šurmulyje skyrė prioritetą norui būti dar geresniais tėvais, dalintis vieni su kitais vaikų auklėjimo patirtimi ir tą kūrybiškai praleidžiamą grupės užsiėmimuose laiką tiesiog priėmė kaip Šv. Kalėdų dovaną. Ne veltui išradingi tėveliai, siekdami parodyti pokytį nuo susitikimų pradžios, prieš atsisveikindami nusifotografavo pasilipę ant kėdžių (žr. nuotraukoje).

Atsisveikinant tėveliams įteiktos Telšių dekanato šeimos centro padėkos su palinkėjimu tapti atsakingos tėvystės ambasadoriais Telšiuose. Pirmoji ,,Sėkmingos tėvystės gebėjimų ugdymo“ grupė Telšių dekanato centre – puiki darbo su tėvais pradžia. Iki sausio 15 dienos pageidaujantys tėveliai gali registruotis į antrąją.

Irena Daubarienė,
,,Sėkmingos tėvystės gebėjimų ugdymo“ grupės lektorė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija