2014 m. vasario 28 d.    
Nr. 9
(2080)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Ukrainiečių laisvės kovotojams skirta kauniečių palaikymo akcija

Kaune, Čečėnijos aikštėje,
vyko ukrainiečių laisvės
kovotojams skirta palaikymo akcija

Praėjusį šeštadienį palaikyti ukrainiečių tautos laisvės siekį į Čečėnijos aikštę susirinko keli šimtai miestiečių. Greta aikštėje uždegtų laužų ir žvakių kauniečiai išreiškė paramą Ukrainos laisvės kovotojams. Iniciatyvos metu tylos minute pagerbti Maidane žuvę ukrainiečiai, kiek vėliau į dangų paleista laisvę simbolizuojanti balionų „puokštė“.  Palaikyti ukrainiečių tautos ir Maidano didvyrių atvyko keli Seimo nariai, Kauno miesto meras ir tarybos nariai, politinių tremtinių ir kalinių sąjungos atstovai.

„Lietuviams teko ilgai kovoti dėl nepriklausomybės, šiandien ukrainiečiai lygiai taip pat siekia laisvės ir mes juos turime palaikyti. Telaimina Dievas Ukrainos tautą, tikime, jog žuvusiųjų auka ir bus tas tvirtas Ukrainos tautos pamatas“, – sakė kun. Kęstutis Vilutis iš Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos.

Į susibūrimą atvyko ir metus Kaune gyvenantis ukrainiečių žurnalistas Vitalijus Cebri. „Norėčiau padėkoti Lietuvos žmonėms, iš kurių nuo pat pirmų minučių sulaukėme didžiulio palaikymo. Mūsų tautas jungia ne tik bendra istorija, bet ir bendras laisvės siekis“, – kalbėjo V. Cebri, jau metus savo antrąja gimtine vadinantis Kauną.

Pasak Seimo nario Ryto Kupčinsko, Ukraina – valstybė, su kuria lietuvius sieja draugiški ir tvirti ryšiai. Jų laisvės siekis mums, lietuviams – labai suprantamas ir su visų mūsų parama bus įgyvendintas.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija