2014 m. vasario 28 d.    
Nr. 9
(2080)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Tikėjimo ir Šeimos metų susitikimas

Kalba Telšių vyskupijos
šeimos centro direktorius
kan. Jonas Ačas

Sausio 31-osios popietę Telšių dekanato šeimos centre įvyko konferencija ,,Tikėjimo ir Šeimos metų susitikimas: vienus apžvelgiant, į kitus žvelgiant“, kurioje dalyvavo Telšių vyskupijos šeimos centro atstovai, Telšių dekanato dekanas, parapijų klebonai, Telšių dekanato šeimos centro savanoriai, talkininkai. Po bendros pradžios maldos, kuriai vadovavo Telšių vyskupijos šeimos centro direktorius kan. Jonas Ačas, pristatytas pagrindinis konferencijos pranešimas.


Adoracija – meilės budėjimas

Švč. Sakramento adoracija Šakių
Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje

Šiemet kiekvieną dieną kurioje nors Lietuvos bažnyčioje vyksta 24 valandas besitęsianti Švč. Sakramento adoracija už šeimas „Kad jūsų džiaugsmui nieko netrūktų“ (Jn 15, 11). Per visus metus ir per visas Lietuvos vyskupijas vilnija nenutrūkstama maldos grandinė, kurios pagrindinė intencija – Šeimos metais leisti aktyviau pasireikšti krikščioniškoms šeimoms. Vasario 8 dieną Vilkaviškio vyskupijoje laikinai pasibaigė šioji nenutrūkstama adoracijos grandinė, sugrįšianti vasarą.


Pėsčiųjų žygis parke

Dubysos ledo tvirtumo išbandymas

Žiemos sporto entuziastų Lietuvoje vis daugėja, tačiau nemažai žmonių keturių namo sienų niekada nekeistų į žiemos teikiamus malonumus. „Mes darom“ iniciatyvių savanorių komanda, savo veiklą vykdanti ne tik Kaune, bet ir plečianti kituose Lietuvos miestuose, 2014 m. sausio 31 d. atvyko į Dubysos regioninį parką ir vasario 1–2 dienomis organizavo pėsčiųjų žygį „Ekspedicija Žemaitija I“, kuris paliko daug neišdildomų įspūdžių 50 asmenų grupei iš Kauno, Vilniaus, Panevėžio, Klaipėdos ir kitų Lietuvos vietovių. Pėstieji turėjo galimybę stebėti aplinką niekur neskubėdami, sustodami svarbiausiose parko vietose. Tai ypač aktualu saugomose teritorijose.


Jei trokšti pakeisti pasaulį

 – Ar nori būti vienas iš daugelio, ar trokšti pakeisti pasaulį? Tai – svarbiausias klausimas, – Kauno arkivyskupijos jaunimo centre gausiai susirinkusiems jaunuoliams sakė garsus italų rašytojas, kunigas salezietis Brunas Fereras (Bruno Ferrero). Jis kalbėjo apie šv. kunigo Jono Bosko sukurtas gyvenimo taisykles. Viena iš jų kviečia įgyvendinti savo svajones. Svajonę rašytojas palygino su tekančia upe ar tolstančiu horizontu. Ir kunigo Bosko istorija prasidėjo nuo svajonės. „Aš pakeisiu pasaulį per auklėjimą!“ – sakė jis.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija