2014 m. kovo 28 d.    
Nr. 13
(2084)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kristijono Donelaičio metai

Kristijono Donelaičio metus paminėjo senjorai

RADVILIŠKIS. Vieną vasario trečiadienio popietę senjorai susirinko į renginį „Kristijono Donelaičio didybė“, skirtą lietuvių grožinės literatūros pradininko, poemos „Metai“ autoriaus Kristijono Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms paminėti.

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokiniai suvaidino K. Donelaičio pasakėčią „Pasaka apie šūdvabalį“. Apie rašytojo asmenybę ir jo gyvenimą papasakojo Radviliškio rajono Trečiojo amžiaus universiteto senjoras Alfredas Krikštanas. Jis pabrėžė, kad Kristijonas Donelaitis puoselėjo vertybes, aktualias kiekvienam žmogui, – darbštumą, meilę gamtai, tautiškumą, tradicijų ir papročių laikymąsi. Vertybių puoselėjimas ir branginimas padeda žmogui susivokti gyvenime, suprasti, kas esi iš tiesų, ką turi daryti toliau. Senjora Nijolė Nėjienė skaitė poemos „Metai“ ištraukas, kurias lydėjo muzika, atliekama ansamblio „Liūdni slibinai“.

Jubiliejiniai K. Donelaičio metai įtraukti į UNESCO ir valstybių narių 2014 metais minimų sukakčių sąrašą. Poemą „Metai“ 1977 metais UNESCO įrašė į geriausių Europos literatūros kūrinių sąrašą, o K. Donelaičio rankraščiai ir laiškai jubiliejinių metų išvakarėse buvo įrašyti į „Pasaulio atminties“ nacionalinio dokumentinio paveldo sąrašą.

Regina Pranienė

 

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija