2014 m. balandžio 11 d.    
Nr. 15
(2086)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Istorinėje Prezidentūroje prisiekė kadetai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Generolo Povilo Plechavičiaus
kadetų mokyklos auklėtinių priesaikos
ceremonijoje stebi jų žygiavimą

Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros kiemelyje praėjusį penktadienį surengta iškilminga Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų mokyklos auklėtinių priesaikos ceremonija, kurioje dalyvavo ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. 114 mokyklos auklėtinių prezidentės D. Grybauskaitės akivaizdoje iškilmingai ištarė priesaikos žodžius – savo mokymusi ir elgesiu prisidėti prie mūsų Tėvynės Lietuvos ir tautos klestėjimo, puoselėti dvasines vertybes, pilietiškumą ir patriotiškumą, pagarbiai elgtis su vyresniaisiais, savo veiksmais, elgesiu ir požiūriu gerbti mokyklą ir gerą kadeto vardą. „Jūsų priesaika – pažadas ir įsipareigojimas ne tik savo Tėvynei, bet ir kiekvienam jos piliečiui. Šiandien prisiimate atsakomybę ne tik už save, bet ir už mūsų visų Lietuvą. Tegul šis pasiryžimas jumyse niekada neblėsta. Tegul kasdien stiprėja Jūsų pareigos jausmas ir noras rūpintis savo Tautos saugumu ir gerove“, – prisiekusiems kadetams sakė Prezidentė.

„Didžiuojamės, kad priesaikos priėmimo ceremonija ir pirmųjų antpečių įteikimas kadetams tapo iškilminga tradicija. Jau antrus metus šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė atvyksta į kadetų priesaikos priėmimo iškilmes“, – sakė Generolo P. Plechavičiaus mokyklos vadovas Viktoras Daunys.

Istorinės Lietuvos Prezidentūros kiemelyje priesaikos priėmimo ceremonijoje dalyvavo Kauno meras Andrius Kupčinskas, vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų vadas gen. maj. Edvardas Mažeikis, Viešojo saugumo tarnybos generolas Sergejus Madalovas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Vainius Butinas, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius generolas Remigijus Baniulis ir kiti. Po iškilmingos priesaikos ceremonijos visi dalyviai vaišinosi kareiviška koše.

1994 metais kaip Jaunojo kario būrelis visuomeniniais pagrindais įkurta mokykla nuo 2012 metų tapo bendrojo ugdymo mokykla. Čia vykdomos pagrindinio, vidurinio ir neformaliojo ugdymo, kartu su teisės ir karybos pagrindų mokymu, programos. Mokyklos veikla grindžiama sausumos kadetų ugdymo sistema. Šiuo metu mokykloje mokosi 285 mokiniai.

Roberto DAČKAUS (lrp.lt) nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija