2014 m. balandžio 18 d.    
Nr. 16
(2087)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Paskelbta buvusio Biržų klebono žūties priežastis

Žiniasklaida paskelbė naujieną apie tai, kad šią savaitę prokurorai pateiks galutines išvadas dėl praėjusių metų lapkričio 25-ąją Pasvalio rajone įvykusios tragiškos avarijos, kurios metu žuvo Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios klebonas 49-erių kun. Dalius Tubys. Spėlionėms, kodėl kunigas vairuodamas naują „Lexus RX 450h“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, jau yra atsakymas. Žuvusiojo kraujyje ekspertai esą aptikę daugiau kaip 2,5 promilės alkoholio.

Anot Pasvalio rajono apylinkės prokuratūros prokuroro Manto Jurkėno stalo jau guli baigtas tyrimas. „Mes tyrėme ne vieną avarijos versiją. Tarp jų ir tai, ar nebuvo gamyklinio automobilio broko, ar prieš nelaimę kas nors tyčia nebuvo mašinos sugadinęs. Tačiau šios versijos nepasitvirtino. Ekspertai pateikė ir žuvusiojo sveikatos tyrimo išvadas. Jie nurodė, kad avarijos nenulėmė vairuotojo liga ar staigus sveikatos sutrikimas. Avarija įvyko dėl neatsargaus kun. D. Tubio vairavimo ir eismo taisyklių pažeidimo. Tikrinta versija, kad jis galėjo užmigti prie vairo“, – sakė avarijos priežasčių tyrimą kuravęs prokuroras. Jis atsisakė patikslinti, kiek tiksliai alkoholio buvo nustatyta žuvusiojo kraujyje. Tačiau nepaneigė žurnalistų turimos informacijos apie tai, kad kunigas prieš avariją vairavo sunkiai apgirtęs.

Tragedija įvyko jau sutemus kelyje Panevėžys – Pasvalys – Ryga. Likus keliems šimtams metrų iki Pumpėnų miestelio kun. D. Tubio vairuojamas „Lexus“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Vairuotojas nereagavo į priešais važiavusio vilkiko vairuotojo signalus. Nors sunkvežimis mirksėjo šviesomis, „Lexus“ važiavo tiesiai į jį. Vilkikas kiek galėdamas pasitraukė į kelkraštį, todėl kunigo visureigis rėžėsi į jo traukiamą puspriekabę. Paskui jau aplamdytas „Lexus“ kaktomuša trenkėsi į dar vieną iš paskos važiavusį vilkiką. Šis nuo smūgio nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Po dviejų susidūrimų Biržų klebono vairuotas visureigis virto metalo krūva. Mašinoje prispaustą žuvusio kun. D. Tubio kūną išlaisvino ugniagesiai. Vėliau teismo ekspertai nustatė, kad dvasininkas žuvo dėl daugybinių krūtinės ląstos lūžių ir kitų traumų.

Iš karto po tragedijos žuvusio kunigo draugai ir dvasininkai spėliojo, kad kun. D. Tubiui sušlubavo širdis. Esą jis prieš dieną buvo nuvykęs į Vilnių pasikonsultuoti dėl sveikatos. Ekspertizė nustatė kitas priežastis. Vis dėlto kyla klausimas, kodėl paskelbti apie ekspertizės rezultatus prireikė beveik penkių mėnesių? Ar juos nustatyti taip ilgai užtruko, ar paskelbti reikėjo būtent Didžiąją savaitę?

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija