2014 m. gegužės 3 d.    
Nr. 18
(2089)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Klube kuriami didžiuliai kaišyti kiaušiniai

Ramutė Šukienė

Klubo „Mano namai“ įkūrėja
Vitalija Augulienė su Jonavos
kultūros centro direktoriaus
pavaduotoja Jurgita Urnikiene

Kėdainių rajono klubas „Mano namai“

Kiaušinius margina
Teresė Šidlauskienė

Klubas „Mano namai“
Jonavos kultūros centre

Balandį Kėdainių rajono gyvenviečių – Šėtos, Truskavos, Akademijos, Gudžiūnų – gyventojus, Kėdainių krašto muziejaus, Daugiakultūrio centro ir Jonavos kultūros centro lankytojus maloniai nustebino Kėdainių rajone klubo „Mano namai“ velykinis siurprizas – kaišymo technika sukurti didžiuliai kiaušiniai.

– Prieš Velykas mūsų klubo nariai sumanė surengti kelis išvažiuojamuosius seminarus su edukacine programa. Pirmoji mano idėja buvo kaišymo technika pagaminti didelius kiaušinius ir iš jų sukurti velykinę verbą. Deja, didžiulės verbos teko atsisakyti, nes ją transportuoti iš vienos vietos į kitą būtų labai sunku. Sukūrėme kompoziciją iš trijų didelių kiaušinių. Kaišymo technika – kai ant nupiešto paviršiaus peiliu įpjaunamos linijos, į kurias peiliu įterpiami audinio skiautelių pakraščiai, taip užpildant visą paviršių. Labai džiaugiamės, kad ir didieji kiaušiniai, ir tradiciniai margučiai, ir visi mūsų rankdarbiai susilaukė didelio lankytojų dėmesio. Ir vaikai, ir suaugusieji noriai fotografavosi prie didžiųjų kiaušinių kompozicijos, – pasakoja pieš penkiolika metų klubą „Mano namai“ įkūrusi Kėdainių kultūros centro Vilainių skyriaus vadovė Vitalija Augulienė.

Kėdainių rajono klubas „Mano namai“, ne pelno siekianti nevyriausybinė organizacija, jungia iniciatyvias moteris ir vyrus, norinčius pasimokyti naujovių ir pasidalinti turima patirtimi su kitais. Jonavoje viešėję klubo nariai Milda Verkauskienė, Sondra Žalakevičienė, Teresė Šidlauskienė, Jurgita Svetikienė, Elytė Rimkevičiūtė, Elmuntas Stagniūnas, Zita Kazokevičienė, Rita Nekrošienė, Vida Vansevičienė labai džiaugėsi šia išvyka. Teresės Šidlauskienės margučiai sulaukė ypač didelio jonaviečių susidomėjimo ir prašymų paaiškinti bei parodyti įvairius marginimo būdus. Daugelis domėjosi įvairių rankdarbių atlikimo technikomis, įsigijo patikusių gaminių.

Pasak klubo narių, per penkiolika veiklos metų suorganizuota daug įsimintinų susitikimų su įdomiais žmonėmis, pažintinių išvykų bei ekskursijų, seminarų ir praktinių užsiėmimų įvairiuose Lietuvos kampeliuose. Iniciatyvios moterys, vadovaujamos klubo pirmininkės Vitalijos Augulienės, su edukaciniais seminarais lankosi įvairiuose kolektyvuose, bendruomenių centruose. „Mano namų“ kūrėjos noriai dalijasi sukaupta patirtimi ir idėjomis, organizuoja rankdarbių parodas, kurių metu veikia kūrybinės dirbtuvėlės, o jose visi norintieji gali pasimokyti pasigaminti patikusį gaminį, susipažinti su įvairių rankdarbių kūrimo technikomis.

Kėdainių rajonas
Klubo „Mano namai“ archyvo nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija