2014 m. gegužės 3 d.    
Nr. 18
(2089)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Gimtinė:
žmonės
ir darbai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Bendruomenės 10-metis

Šaukotas. „Kiekviena didelė kelionė prasideda nuo mažo žingsnelio“, – toks, pasak Šaukoto bendruomenės pirmininkės Gražinos Brusokienės, pagrindinis visų didelių darbų pradžios motyvas. Būtent jis ir vedė bendruomenę visus dešimt aktyvios veiklos metų per darbus, renginius, rūpesčius ir džiaugsmus. „Rodos, taip neseniai susibūrėme bendriems darbams, sugalvojome pirmąsias idėjas veiklai, o praėjo jau dešimt metų“, – susitikime kalbėjo Šaukoto bendruomenės nariai. Į šventę susirinkę jie prisiminė, kaip sekėsi bendruomenei pradžioje, kokie darbai pakylėjo, pasvarstė apie ateities planus, aptarė būsimus darbus.

Šaukotiškius su švente pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys, mero pavaduotojas Kazimieras Augulis, Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė ir jos pavaduotoja Eglė Ivanauskytė.

Bendruomenė šiuo metu vienija 110 narių, tačiau visi Šaukoto gyventojai vienodai dalyvauja bendruomenės gyvenime: švenčia šventes, keliauja, padeda vieni kitiems džiaugsmuose ir bėdose. Bendruomenės nariui tenka tik didesnė darbų ir atsakomybės našta. Per dešimtmetį pateikta apie 30 paraiškų įvairiems fondams finansinei paramai gauti, į Šaukotą investuota apie milijonas litų. Šie pinigai ir bendruomenės narių darbas padėjo sukurti bendruomenės materialinę bazę, suremontuoti patalpas, įsigyti sporto ir kitą reikalingą inventorių, suorganizuoti išvykas, susitikimus, vakarones. Suremontuota ir naujam gyvenimui keliasi Švč. Trejybės bažnyčia. Nuo 2009 metų bendruomenė vykdo Vaikų dienos centro veiklą. Centre vaikai iš socialinės rizikos, daugiavaikių, sunkiai besiverčiančių šeimų ištisus metus po kelias valandas turiningai leidžia laiką po pamokų: pavalgo, dalyvauja būreliuose, ruošia pamokas, sportuoja, keliauja, dalyvauja įvairiose edukacinėse programose. Vaikų dienos centre dirba keturi žmonės.

Dainavo Šiaulių ansamblis „Turava“ (vadovas – Mykolas Žalneravičius).

Pagal Radviliškio rajono savivaldybės informaciją

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija