2014 m. gegužės 16 d.    
Nr. 20
(2091)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Mokinių dailės olimpiada

Nida. Balandžio 25–26 dienomis čia vyko dvidešimtoji Lietuvos mokinių dailės olimpiada. Ji sukvietė 66 mokinius bei 56 juos parengusius mokytojus iš visų šalies miestų ir rajonų. Finalinis olimpiados etapas Neringoje surengtas neatsitiktinai – beveik visus mokslo metus (nuo 2013 m. spalio iki 2014 m. kovo) 8–12 klasių mokiniai kūrė olimpiados tema „Mažosios Lietuvos kultūrinis palikimas“. Nidoje mokiniai atliko kūrybinį darbą, kurio tema susieta su Kuršių nerija. Vėliau Nidos turizmo informacijos ir kultūros centre „Agila“ buvo surengta jų darbų paroda.

Atvykę į Neringą olimpiados dalyviai susipažino su Kuršių nerijos kraštovaizdžio vertybėmis, pasivaikščiojo kopose, pajūriu, plaukė laivu į marias, viešėjo naujojoje Nidos meno kolonijoje, kur nuolatos kuria menininkai iš viso pasaulio. Simboliška, kad šalies mokinių dailės olimpiados namais Nidoje dvi dienas tapo viešbutis „Nidos smiltė“ – istorinės Nidos dailininkų kolonijos vieta. Trečiojo – finalinio etapo – dalyvių darbus vertino kompetentinga mokytojų ekspertų iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Klaipėdos ir Lietuvos dailės akademijos dėstytojų komisija.

20-osios dailės olimpiados uždarymo ceremonijoje žiūrovai buvo sužavėti Neringos meno mokyklos auklėtinių pasirodymu. Didelį įspūdį paliko šokis „Stintapūkis“. Nors Lietuva maža, bet mūsų etninė kultūra yra labai įdomi. Ši kelionė praturtino dvasiškai, visi sužinojo daug įdomių dalykų apie Kuršių neriją, jos istoriją, krašto tradicijas. Ačiū šios olimpiados organizatoriams už šiltą priėmimą bei rūpestį.

Neringa Jančiauskaitė

 

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija