2014 m. gegužės 23 d.    
Nr. 21
(2092)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

„Metų gausi šeima“ – Stonkai iš Palangos

Daiva Červokienė

Apdovanojama „Metų gausi
šeima“ – Daiva ir Audrius Stonkai
iš Palangos, turintys keturis vaikus

Gegužę Vilniuje apdovanota „Metų gausi šeima“. Ja tapo Daiva ir Audrius Stonkai iš Palangos, pedagogai, turintys keturis vaikus, kurių jauniausiam treji, o vyriausiajai – 24 metai. Mama Daiva – Palangos senosios gimnazijos dailės mokytoja, „Šilko“ klubo įkūrėja, tėtis Audrius – tos pačios gimnazijos istorijos mokytojas. Šeima kartu ne tik namuose, bet ir darbe, be to, kartu žaidžia tenisą. Draugiškos ir kūrybingos šeimos sūnūs turi didelių pasiekimų sporte, vyriausioji dukra Viktorija – ekonomistė. Įdomu tai, kad Stonkų šeima gyvena be interneto, o tėtis yra kilęs iš gausios – penkių vaikų – šeimos, kurioje yra vyriausias sūnus. Paklausta, ar pati norėtų turėti gausią šeimą, vyriausioji šios šeimos atžala Viktorija Stonkutė sakė, kad kitokios ir neįsivaizduoja.

„Rinkdami „Metų gausią šeimą“ labiausiai atsižvelgėme ne tik į tai, kiek vaikų auga šeimoje, o kad šeima būtų aktyvi, rodytų pavyzdį kitoms šeimoms, skatintų auginti daugiau vaikų. Šiuos kriterijus šiemet geriausiai ir atitiko Stonkai. Džiugu, kad Palangos bendruomenė pasiūlė nominuoti šią šeimą, nes gausios šeimos pačios dažnai būna kuklios“, – sakė daugiavaikių šeimų asociacijos MES vadovė Jurgita Pocienė. Ji įsitikinusi, kad gausią šeimą turėti sąmoningai pasiryžta tik labai atsakingi žmonės. Jei daugiavaike šeima tampama atsitiktinai, tėvai dažnai būna nelaimingi prašytojai, socialiai remtini, todėl labai svarbu parodyti pagarbą toms gausioms šeimoms, kurios sugeba pačios išlaikyti ir auklėti kiekvieną vaikelį. „Daugiavaikių šeimų tėvai labiau supranta savo ryšių vertę, kad negali trenkti durimis ir išeiti po eilinio barnio. Ir gausių šeimų vaikai yra kiek kitokie, anksčiau pradeda būti savarankiški, atsakingi vieni už kitus, jaučia, kad yra komanda. Aišku, didelėse šeimose – kaip kiekviename kolektyve – būna ir konfliktų, nesusipratimų, barnių, bet vien būdami tokioje šeimoje vaikai išmoksta bendrauti, socializuotis, būti kolektyve“, – pabrėžė J. Pocienė, pati auginanti keturis vaikus..

„Metų gausios šeimos“ apdovanojimai visose Baltijos šalyse jau penktą kartą vyko tuo pačiu metu banko „Bigbank“ iniciatyva. Renginys Vilniuje prasidėjo Katedros aikštėje grojant pučiamųjų orkestrui „Trimitas“, koncertavo A. Noviko džiazo studija, šokių kolektyvas „Flamenko“ bei vaikų kolektyvai iš visos Lietuvos.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija