2014 m. gegužės 23 d.    
Nr. 21
(2092)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Nematau skirtumo tarp D. Grybauskaitės ir Z. Balčyčio

Širdingai dėkoju visiems, atėjusiems į talką ir savo patirtimi, išmintimi, savanorišku darbu bei lėšomis parėmusiems mano rinkimų kampaniją. Būtent Jūs, surinkę parašus, padėję parengti programą ir ją skleisti, budėję rinkimų apylinkėse, lėmėte dalinę rinkimų sėkmę.

Dėkoju visiems 124 333 piliečiams, balsavusiems pirmajame Prezidento rinkimų ture už mane ir mano programą. Jūs parodėte, kad laisvi piliečiai geba pasipriešinti nomenklatūros iš anksto surežisuotam spektakliui, o svarbiausia, įkvėpėte viltį, kad žmonių pastangos kurti teisingesnę ir demokratiškesnę Lietuvą ateityje gali tapti jėga, stipresne už biudžetinių partijų milijonus.

Mums kartu pavyko visuomenei perduoti svarbią žinią: susibūrę piliečiai gali pasipriešinti valdžios savivalei, susigrąžinti konstitucines teises ir demokratinę Respubliką.

Šiuose rinkimuose mes žengėme keletą žingsnių keliu iš uždaro, neskaidraus nomenklatūrinio valdymo į piliečių ir tautos savivaldą.

Nuoširdžiai Jums dėkodamas, kviečiu: likime šiame nelengvame, bet viltingame kelyje kartu.

Kol kas nematau skirtumo tarp Dalios Grybauskaitės ir Zigmanto Balčyčio šiais esminiais Lietuvos išlikimo klausimais: niekas nepaneigė „Vilmorus“ duomenų apie penkerius metus iš esmės nesikeičiantį 80 proc. nepasitikėjimą teismais, apie nuolatinį nomenklatūros privilegijų didinimą, nuolat didėjančią korupciją, gyventojų skurdinimą, valdžios savivalę, neteisėtą FNTT vadovų atleidimą, nuolatinį turtinės nelygybės didinimą, progresinių-solidarumo mokesčių nebuvimą, neteisingumą teisėtvarkoje, patyčias iš referendumininkų, politinių teismų ir mitinguotojų persekiojimus. Niekas nepaneigė 2014 metais paskelbtame generolo J. Kronkaičio straipsnyje pateiktų skaičių apie nuolatinį LT kariuomenės silpninimą. Norėtųsi, kad D. Grybauskaitė pripažintų šias klaidas, atsiprašytų ir imtųsi jas taisyti.

Naglis Puteikis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija