2014 m. gegužės 23 d.    
Nr. 21
(2092)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Vyskupijos patarnautojų susitikimas

Telšių vyskupijos šv. Mišių
patarnautojai prie Tauragės
bažnyčios šventoriuje esančios
Švč. Mergelės Marijos statulos
gieda Gegužines pamaldas

Telšių kunigų seminarijos
klierikai bendrauja su patarnautojais
Edvino BRUŽO nuotraukos

Gegužės 3 dieną, pirmąjį gegužės šeštadienį, Tauragėje tradiciškai vyko visuotinis Telšių vyskupijos šv. Mišių patarnautojų – ministrantų – susitikimas. Jį visada organizuoja Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarija. Šiais metais didelį indėlį įnešė ir Tauragės Švč. Trejybės parapija. Nuo pat šeštadienio ryto į Tauragę rinkosi ministrantai iš visos Telšių vyskupijos. Čia jie buvo registruojami, suskirstyti į grupes pagal amžių, susipažino su susitikimo programa. Daugiau nei 50 įvairaus amžiaus ministrantų susibūrimą pirmiausia pasveikino Tauragės dekanato dekanas, Tauragės parapijos klebonas kan. Alvydas Bridikis, sveikinimo žodį tarė Tauragės parapijos vikaras kun. Karolis Petravičius. Su patarnautojais iki šv. Mišių bendravo Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius kan. Viktoras Ačas ir prefektas kan. Andriejus Sabaliauskas bei seminaristai.

Šv. Mišių metu, kurioms Tauragės bažnyčioje vadovavo Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, o koncelebravo Telšių kunigų seminarijos rektorius kan. V. Ačas, prefektas kan. A. Sabaliauskas, Tauragės parapijos vikaras kun. K. Petravičius. Pamoksle Telšių vyskupas J. Boruta SJ išryškino šv. Mišių patarnautojų svarbą parapijos gyvenime, drąsino jaunus žmones nebijoti išlaikyti tvirtą savo tikėjimą ir aktyviai dalyvauti parapijų gyvenime. Vyskupas priminė, jog tikintis žmogus visais laikais dažnai yra persekiojamas, todėl ir šiandien pasaulyje reikia drąsos ir tvirtybės sekant Kristumi. Ganytojas kvietė visus mokytis iš šventųjų bei už tikėjimą persekiotų žmonių.

Po šv. Mišių Tauragės Švč. Trejybės parapijos namuose buvo surengti pietūs, po kurių Telšių vyskupas J. Boruta SJ ir Telšių kunigų seminarijos rektorius kan. V. Ačas visiems ministrantams įteikė atminimo dovanėles. Papietavę ministrantai dar turėjo praktinius užsiėmimus, kurių metu klierikų padedami gilinosi į liturgiją bei susipažino su dviem neseniai paskelbtais šventaisiais popiežiais – Jonu XXIII ir Jonu Pauliumi II.

Susitikimui baigiantis visi drauge prie Tauragės bažnyčios šventoriuje esančios Švč. Mergelės Marijos statulos susirinkę giedojo Gegužines pamaldas, po kurių jau grįžtančius į savo namus ministrantus palaimino Telšių kunigų seminarijos rektorius kan. V. Ačas.

Tradiciniai Telšių vyskupijos ministrantų visuotinio susirinkimo renginiai vyksta keletą metų ir kasmet vis kitoje Telšių vyskupijos parapijoje. Tai – puiki galimybė ministrantams susitikti, pabendrauti, daugiau sužinoti apie Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminariją bei susipažinti su vis kita Telšių vyskupijos parapija. Tokiu būdu į šį svarbų pašaukimų pastoracijai darbą aktyviai įsijungia ne tik nuolatiniai organizatoriai bet ir vis skirtingos parapijos. Šias metais labai ženkliai prisidėjo Tauragės Švč. Trejybės parapija ir jos klebonas dekanas kan. Alvydas Bridikis.

Po renginio patarnautojai skirstėsi į savo namus atsisveikindami iki kitų susitikimų. Telšių vyskupijoje ministrantams kiekvienais metais organizuojamos rekolekcijos, vasaros stovyklos bei visuotiniai susitikimai. Ši graži tradicija yra svarbi jauniems bendraminčiams, padedant išlaikyti tarpusavio ryšius bei tikėjimo ir tarnystės bendrystę.

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija