2014 m. gegužės 23 d.    
Nr. 21
(2092)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Gegužinių pamaldų pradžia

Palangiškiai procesijoje
iš Liurdo į bažnyčią

Procesijoje eina Telšių Vyskupo
Vincento Borisevičiaus kunigų
seminarijos klierikai ir jų vadovybė
bei vysk. Linas Vodopjanovas OFM
Edvino BRUŽO nuotraukos

Gegužės 1 dieną tradiciškai prie seniausios Lietuvoje ir Telšių vyskupijoje Liurdo grotos rinkosi tikintieji. Ten buvo giedamos Gegužinės Švč. Mergelės Marijos garbei skirtos pamaldos. Joms vadovavo Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, kartu meldėsi Telšių vyskupo augziliaras vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai ir jų vadovybė, Palangos parapijos kunigai, jaunimas bei nemažas tikinčiųjų būrys. Gegužinių pamaldų pradžioje pasveikino Telšių vyskupas J. Boruta SJ ir priminė šv. Jono Pauliaus II mokymą apie Dievo Motiną Mariją ir paragino nuoširdžiai įsijungti į šią maldos praktiką čia, prie Palangos Liurdo, ir kasdien savo parapijos bažnyčiose bei namuose.

Po Gegužinių pamaldų nuo Liurdo į Palangos bažnyčią buvo einama procesija, giedamos giesmės Švč. Mergelės Marijos garbei. Palangos bažnyčioje 18 val. buvo aukojamos šv. Mišios, kurioms vadovavo Telšių vyskupas J. Boruta SJ, koncelebravo vyskupas L. Vodopjanovas OFM, Telšių kunigų seminarijos rektorius kan. Viktoras Ačas, prefektas kan. Andriejus Sabaliauskas, dvasios tėvas kun. Saulius Tomošaitis, Palangos parapijos kunigai. Pamokslą pasakė vyskupas L. Vodopjanovas OFM. Jis tikintiesiems priminė, jog šie metai – Šeimos metai, ir kaip pavyzdį išryškino Šventąją Šeimą, kur Jėzus buvo labai svarbus ir sujungė Marijos ir Juozapo gyvenimus. Vyskupas kvietė įsileisti Jėzų į savo šeimas, kad jis jungtų vyro ir moters gyvenimus šeimose. Vyskupo teigimu, visi esame pakviesti mokytis iš šių šventųjų, nes gegužės pirmąją pradedant Švč. Mergelės Marijos garbei skirtą mėnesį, Bažnyčia mini Šv. Juozapą Darbininką – darbininkų globėją. Šventoji Šeima yra pavyzdys, kaip reikia gyventi ir kokias vertybes puoselėti, kad šeimos būtų laimingos.

Po šv. Mišių prieš suteikiant palaiminimą Telšių vyskupas J. Boruta SJ visus pakvietė per visą gegužę aktyviai melstis už šeimas bei jaunimą, giedoti Gegužines pamaldas.

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija