2014 m. gegužės 23 d.    
Nr. 21
(2092)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Kauno Arkikatedroje įšventinti trys kunigai

Kunigystės šventimų Kauno
Arkikatedroje šv. Mišias su Kauno
arkivyskupu Sigitu Tamkevičiumi SJ
aukoja įšventinti kunigai
(iš kairės): kun. Valdas Šidlauskas,
kun. Robertas Urbonavičius,
kun. Nerijus Pipiras, prel.
prof. Vytautas Steponas Vaičiūnas,
patarnauja diak. Andrius Končius
ir klier. Raimundas Šnapštys
Dr. Aldonos Vasiliauskienės nuotrauka

Gegužės 18 dieną, sekmadienį, 12 val. iškilmingose šv. Mišiose Kauno Arkikatedroje Bazilikoje arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius SJ suteikė kunigystės šventimus Nerijui Pipirui, Valdui Šidlauskui, Robertui Urbonavičiui, kurie baigė Kauno kunigų seminariją, o prieš šventimus atliko sielovadinę praktiką kaip diakonai Arkikatedros, Kristaus Prisikėlimo bei Švč. Jėzaus Širdies (Šančių) parapijose. Iškilmėse dalyvavo seminarijos bendruomenė, šventinamųjų artimieji, bičiuliai, parapijų kunigai bei gausiai arkikatedroje susirinkę tikintieji.

Eucharistijos bei kunigystės šventimų liturgijai vadovavo arkivyskupas S. Tamkevičius SJ, koncelebravo seminarijos vadovai – rektorius mons. Aurelijus Žukauskas, studijų dekanas prel. Vytautas Steponas Vaičiūnas OFS, seminarijos dvasios tėvai, dėstytojai, kelių Kauno parapijų klebonai. Liturgiją aiškino kurijos kancleris mons. Adolfas Grušas, asistavo seminarijos klierikai.

Homiliją pasakęs arkivyskupas atkreipė dėmesį į ką tik girdėtą Evangeliją pagal Joną ir ypač Jėzaus žodžius: „Aš esu kelias, tiesa ir gyvenimas“ (Jn 14, 6), kurie ir šiandien aktualūs žmonėms, kad jie gyventų visavertį gyvenimą. Kurdami įvairias kultūrines ir kitokias strategijas, žmonės pernelyg nesirūpina savo pačių gyvenimo strategija, planais, priemonėmis, kuriomis sieks visaverčio, sėkmės lydimo gyvenimo sau ir savo vaikams. Gyvenimo strategija siekti vien pinigų, kaip sakė homilijoje ganytojas, būtų vien skurdi egzistencija. Tik Jėzus yra kelias, kuriuo einant galima patirti tikrą gyvenimo džiaugsmą ir pilnatvę. Tik jis – Tiesa, ypač aktuali šiandien, kai į žmonių sąmonę kaip tiesa agresyviai skverbiasi nauja totalitarinė gender ideologija. „Trys diakonai rengiasi atiduoti Jėzui savo gyvenimą“, – sakė ganytojas, palinkėdamas šventinamiesiems nemąstyti apie saugų, ramų gyvenimą kunigystėje. Šitokio gyvenimo neturėjo pats Jėzus. Kunigo misija – rodyti Jėzaus –Tiesos – kelią, nors daugeliui jis ir nepatinka. Užbaigdamas homiliją arkivyskupas kvietė melstis vieniems už kitus ir ypač būsimuosius kunigus, kad jie drąsiai eitų Jėzaus tiesos keliu.

Pasibaigus šventimų liturgijos apeigoms, įšventinti kunigai N. Pipiras, V. Šidlauskas, R. Urbonavičius buvo pasveikinti džiaugsmingais plojimais. Vėliau jie kartu su kitais celebrantais aukojo pirmąsias šv. Mišias. Liturgijos pabaigoje arkivyskupas nuoširdžiai pasveikino jaunuosius kunigus, suteikė jiems ir visai jų šventimus malda lydėjusiai bendruomenei ganytojiškąjį palaiminimą.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija