2014 m. birželio 20 d.    
Nr. 25
(2096)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

„Diemedžio“ gimtadienis

KURŠĖNAI. Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centre liaudiškų šokių grupė „Diemedis“ (vadovė – Egidija Šėgždaitė) šventė 20-ąjį kūrybinės veiklos gimtadienį. Jubiliatus pasveikino ne tik gausus žiūrovų būrys, bet ir kiti liaudiškų šokių kolektyvai: „Šimtažiedis“ iš Vilniaus, „Vajaunas“ iš Prienų, „Sidabrinė gija“ iš Klaipėdos, „Vijūras“ iš Šiaulių. Prie sveikinimų prisidėjo ir Šiaulių rajono kultūros centro vaikų liaudiškų šokių studija „Diemedėlis“ bei Šiaulių miesto vaikų šokių studija „Šermukšnėlė“.

„Diemedžio“ kūrybinės veiklos pradžia – 1994 metai, nors pirmieji šokėjai į repeticijas rinkosi baigiantis 1993 metams. Į tuometinius „Ventos“ kultūros namus susirinko keletas norinčių šokti. Kadangi jų neužteko net 4 poroms sudaryti, direktorė Vitalija Burkė pažadėjo surasti daugiau šokėjų. Kitą repeticiją 4 poros pradėjo repetuoti „Patrepsėlį“. Tuometinės direktorės ir šokėjų pastangomis 1994 metų pavasarį kolektyvas šoko jau pilnos sudėties – 8 poros. Nuo 1994 metų rudens kolektyvui vadovauja Egidija Šėgždaitė. 2004 metais kolektyvui suteiktas „Diemedžio“ vardas. Dar ir šiandien scenoje pirmieji šokėjai – Zofija ir Romualdas Zoriai, Stasys Kavaliauskas, Zofija ir Vladas Savickai. Senbuviais jau galima vadinti Ireną Skerstonienę, Vijoletą ir Vladą Brikus, Eugeniją ir Apolinarą Bagdonus, Loretą Lideikienę. Kolektyvą papildė ir nauji šokėjai, kurie jau tvirtai įsiliejo į šokėjų gretas – Rima ir Rimantas Jaraminai, Loreta ir Gintautas Špokauskai, Gražina ir Stanislovas Grakauskai, Stasys Kazlauskas. Penkerius metus „Diemedis“ artimai bendradarbiauja su rajono kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Salduva“ (vadovas – J. A. Bartašius), kuri lydi šokėjus į konkursus, festivalius, šventinius koncertus, kurių per visą veiklos 20-metį būta visa galybė.

Kolektyvą dovanomis apipylė svečių kolektyvų vadovai, Seimo narė Rima Baškienė įteikė puodelių rinkinį, kūrybingų metų linkėjo Kuršėnų miesto seniūnas Vytautas Gedmontas. Geros nuotaikos ir šiltų sveikinimų nestokojo Šiaulių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Antanas Bezaras. Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro direktorius Raimondas Sinkevičius jubiliatams padovanojo didžiulį tortą. Visiems kolektyvo nariams buvo įteikti Padėkos raštai.

Šventę vedė kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Zenonas Gestautas. Žiūrovai kolektyvą pagerbė gausiais plojimais, sudainavo „Ilgiausių metų“.

Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija