2014 m. birželio 20 d.    
Nr. 25
(2096)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Meldėsi, sveikino, bendravo

Bendra nuotrauka ant bažnyčios
laiptų po šv. Mišių gegužės 27 dieną.
Centre – Gargždų parapijos
klebonas kan. Jonas Paulauskas

Gargždai. 35 metus darbo ir aukos tarnystėje eina kunigo pareigas Gargždų dekanui parapijos klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas. Ta proga gegužės 25-osios sekmadienį Gargždų parapiją aplankė Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ. Jis vadovavo 12 val. šv. Mišioms, kurių intencija buvo melstis už Gargždų parapiją, už 35 metų kunigystės jubiliejų švenčiantį parapijos kleboną kanauninką Joną Paulauską.

Po šv. Mišių vyskupas ta proga pasveikino kleboną, palinkėjo Dievo palaimos brandaus amžiaus kunigystės kelyje, padovanojo knygą „Vilniaus Kalvarijos“. Ateitininkai, jaunimas, choristai, parapijiečiai dėkojo vyskupui už jo apsilankymu parapijai ir klebonui skirtą dėmesį, gėlių žiedais, giesmių posmais sveikino kleboną 35 metų kunigo tarnystės proga.


Telšių vyskupijoje

Šilutės dekanate

Klebono kunigystės 25-metis

Pagėgių Šv. Kryžiaus bažnyčioje
susirinkę dvasininkai po šv. Mišių.
Pirmoje eilėje ketvirtas iš kairės –
klebonas kun. Vytautas Gedvainis,
penktas – Telšių vyskupas
Jonas Boruta SJ

PAGĖGIAI. Šv. Kryžiaus bažnyčioje vyko neeilinės iškilmės – savo kunigystės 25-ąjį jubiliejų minėjo parapijos klebonas kun. Vytautas Gedvainis. Iškilmėse dalyvavęs Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ sveikino susirinkusiuosius, dėkojo klebonui Vytautui už uolią dieviškąją tarnystę, kuomet savo kasdienėje veikloje tenka įveikti daugelį žemiškųjų kliūčių bei problemų ir vis tiek išlikti dvasiškuoju žmogaus vedliu Dievo link. Be vyskupo, šventės džiaugsmu su visais dalijosi gerbiamo klebono kurso draugai, Telšių seminarijos vadovybė, dvasininkai iš visos Vakarų Lietuvos. Sveikinimo žodžius tarė Seimo pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis, Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis, Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčios kun. Remigijus Šemeklis, Stoniškių, Šilgalių, Pagėgių parapijų tikinčiųjų bendruomenių atstovai ir daugelis kitų mylinčių ir gerbiančių Pagėgių krašto dvasiškąjį ganytoją.


Telšių vyskupijoje

Akmenės dekanate

Pasveikino kunigą

Kunigai ir parapijiečiai po
šv. Mišių. Iš kairės: Akmenės
klebonas kan. Egidijus Zulcas,
jubiliatas kun. Rimas Lingevičius,
Naujosios Akmenės klebonas dekanas
kun. Olijandas Jurevičius, Papilės
klebonas kun. Jonas Jucys
Irenos Braiko nuotrauka

AKMENĖ. Švenčių būna visokių: didelių ir iškilmingų, pakilių ir įspūdingų, džiaugsmingų ir linksmų, o kartais tylių ir ramių. Tokią šventę, tylią ir ramią, vieną gegužės pabaigos pavakarę atšventė būrelis parapijiečių, susirinkusių į savo bažnyčią. Tai – Akmenės kunigo Rimo Lingevičiaus kunigystės šventimų 25-metis – sidabrinis jubiliejus.

Šventė prasidėjo Gegužinėmis pamaldomis, skirtomis Švč. Mergelės Marijos mėnesiui. Po to vyko šv. Mišios, kurias aukojo abu Akmenės kunigai – klebonas kan. Egidijus Zulcas ir kun. Rimas Lingevičius bei atvykę jubiliato pasveikinti svečiai kunigai – Naujosios Akmenės bažnyčios klebonas dekanas Olijandas Jurevičius ir Papilės bažnyčios klebonas Jonas Jucys. Kunigų ir visų susirinkusių tikinčiųjų maldos, Šv. Onos bažnyčios Sumos choro, vadovaujamo Žydrūnės Kazlauskaitės, giedamos giesmės, kilo į Viešpatį, šlovindamos Jį. Po šv. Mišių, chorui sugiedojus giesmę „Viešpats pakrantėj stovėjo“, kunigą Rimą sveikino klebonas kan. E. Zulcas, parapijiečiai. Jam buvo padėkota už tarnystę, palinkėta sveikatos, stiprybės ir kantrumo gyvenime ir savo pašaukime. Pats jubiliatas tardamas padėkos žodį, perfrazavo šv. apaštalo Pauliaus žodžius: „Esu tik menkas Viešpaties ir jūsų tarnas. Nieko ypatingo nepadariau...“ Tačiau gal ne visada ir reikia kalnus nuversti, kad būtum ypatingas...


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija