2014 m. liepos 4 d.    
Nr. 27
(2098)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Gimtinė:
žmonės
ir darbai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Pasitiko vasarą

POCIŪNAI. Čia organizuota šeštoji vasaros atidarymo šventė. Renginys prasidėjo Dambavos Dievo Apvaizdos bažnyčioje šv. Mišiomis, kurias aukojo klebonas kun. Tomas Kedušis. Bendruomenės namų salėje surengta Mildos Barisevičiūtės rankdarbių paroda. Turi šventė ir savas tradicijas: pakeliama bendruomenės vėliava, dieną vyksta sporto varžybos, vaikai piešia ant asfalto, lauke ant laužo verdama žirnių sriuba, plovas, vakare – oficialioji dalis, koncertas, apdovanojimai, bendras vaišių stalas.

Bendruomenės pirmininkas Rolandas Kazimieras Sikorskis linkėjo gražios šventės. Nepasididžiavo ir šventės neaplenkė Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys ir Pakalniškių seniūnijos seniūnas Kęstutis Ulinskas. Meras patikino bendruomenės narius, kad rajono savivaldybė visada parems gražias bendruomenės iniciatyvas. Planuojama, kad jau kitais metais vietoj palapinės, kuri atstoja sceną, bus pastatyta vasaros estrada.

Bendruomenės pirmininkas R. K. Sikorskis ir seniūnas K. Ulinskas pagerbė senoles, kurios nugyveno gražų amžių, pasveikino pačius mažiausius bendruomenės gyventojus ir aktyviausius bendruomenės narius. Bendruomenė apdovanojo geriausius sportininkus: tinklininkus, krepšininkus. Viena smagiausių rungčių – traktoriaus tempimas. Šioje rungtyje noriai jėgas išbandė ir vaikai. Vyko rankų lenkimo, padangos ridenimo, maišo ii giros kėlimo, šaškių, bėgimo, šoklumo varžybos. Buvo išbandyta ir kasų pynimo rungtis.

Visus džiugino mažieji kaimo šokėjėliai, jaunimo grupė „Aurum“, savo dainomis širdis virpino senjoros. Pociūnų kaimo gatvės pavadintos labai gražiais pavadinimais: Ąžuolų, Gėlių, Alyvų, Berželių, Purienų, Sodų, tad sumaniausi gyventojai surengė gatvių pristatymus.

Kaimo bendruomenė kasmet apdovanoja gražiai tvarkomas sodybas. Šiais metais irgi buvo surengta aplinkos apžiūra, kurios tikslas – pastebėti ir paskatinti tuos žmones, kurie nė karto nebuvo pagirti ir apdovanoti. Šventės metu už gražiai tvarkomą sodybą apdovanoti Stasys ir Kristina Juškos, už naujai kuriamos sodybos tvarkymą – Zita ir Eduardas Baliukai, už išradingai tvarkomą sodybą – Daiva ir Sergėjus Kudriavcevai, už pavyzdingą sodybos tvarkymą – Janina Žydelienė. Nepastebėti neliko ir daugiabučiai namai. Atėjus vakarui visi šoko, trypė ir kartu dainavo su ,,Šeduvos bernais“. Susėdę prie bendro vaišių stalo, ragavo didžiulį tradicinį „Skruzdėlyną“.

Gyventojai sako, kad šventė reikalinga – visi susirenka, pabūna kartu, pasimato.

Vilma Digimienė

Radviliškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija