2014 m. liepos 11 d.    
Nr. 28
(2099)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Alytaus dekanate

Vienybė ir bendros pastangos socialinės gerovės tarnyboje

Renginio organizatoriai, liudytojai,
menininkai kartu su dvasininkais
Alytaus dekanu g. kan. Arūnu Užupiu,
Pataisos namų kapelionu kun. Antanu
Vytautu Matusevičiumi, Šv. Vincento
Pauliečio vienuolijos sesėmis
Rubelinda Varela ir Rosarija Gonzales

Alytus. Birželio viduryje kartu su Alytaus miesto šventės renginiais Šv. Angelų Sargų parapijos bažnyčioje, atsiliepiant į popiežiaus Pranciškaus neseniai išleistą apaštališkąjį paraginimą „Evagelii gaudium“ apie Evangelijos skelbimą šiandieniniame pasaulyje, vyko dvasinė konferencija, kurioje dalyvavo daug garbių svečių.

Šv. Mišias už miesto bendruomenę aukojo Alytaus dekanato dvasininkai: dekanas ir šios parapijos klebonas garbės kanauninkas Arūnas Užupis, Švč. Mergelės Marijos, Krikščionių Pagalbos, parapijos klebonas monsinjoras Leonas Jakimavičius, Šv. Brunono Kverfurtiečio parapijos klebonas kun. Valdas Simanaitis, Pataisos namų kapelionas ir Miroslavo klebonas kun. Antanas Vytautas Matusevičius. Liturgijoje dalyvavo Miroslavo Šv. Vincento Pauliečio vienuolijos seserys Rosarija Gonzales ir Rubelinda Varela. Šv. Mišiose buvo kreipiamasi į Švč. Mergelę Mariją, Krikščionių Pagalbą, Alytaus Globėją, o mons. L Jakimavičius perskaitė Alytaus miesto patikėjimo 1995 metais Jos motiniškai globai aktą. Pamokslą apie šv. Antaną iš Paduvos (Italija), tądien minimą Bažnyčios liturginiame kalendoriuje, pasakė kun. A. V. Matusevičius, vaizdingai aptardamas šio šventojo dorybes bei įsimintinus gyvenimo įvykius.


Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Malda už kunigus

Kunigai prie altoriaus šv. Mišių metu

GARGŽDAI. Birželio 30 dieną, pirmadienį, į Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčią dalyvauti 12 val. šv. Mišių aukoje gausiai rinkosi tikintieji, nes buvo paskelbta, kad bus meldžiamasi už prieš 25 metus pašventinusį kertinį naujos bažnyčios statybai akmenį vyskupą Antaną Vaičių, už Gargždų parapijos klebonu dirbusį, o vėliau tapusį Telšių vyskupu Juozą Pletkų, už  visus gyvus bei mirusius parapijoje dirbančius ar dirbusius kunigus. Prisimintas sovietiniais metais Gargždų parapijoje vikaru dirbęs, daug gero Bažnyčiai nuveikęs kun. Antanas Šeškevičius. Prie altoriaus šv. Mišių aukai iškilmingai išėjo vienuolika kunigų. Atvyko ne tik Gargždų dekanato kunigai, bet ir vyskupo Antano Vaičiaus giminaitis, Mosėdžio klebonas g. kan. Juozas Vaičius, Nevarėnų parapijos klebonas, porą metų Gargždų parapijoje vikaru dirbęs kun. Aloyzas Žygaitis. Šv. Mišių koncelebracijai vadovavo iš Gargždų kilęs, grįžęs atostogų iš studijų Romoje kun. Andrius Vaitkevičius. Endriejavo Šv. apaštalo Andriejaus parapijos klebonas kun. Stanislovas Anužis priminė, jog 1988 metais tuometinis Telšių vyskupas A. Vaičius klebonu į Gargždų parapiją paskyrė jauną, darbštų, talentingą kunigą Joną Paulauską. Tuo metu parapijiečiai meldėsi ankštame, mediniame barake. Tad reikėjo statyti naują bažnyčią. Tai bandė daryti anksčiau dirbusieji, bet nesėkmingai. Jau 1989 metais vyskupas A. Vaičius pašventino kertinį naujos bažnyčios akmenį. Dabar į Gargždus atvažiuojančius pasitinka didingas bažnyčios bokštas. Bažnyčia yra pagrindinis Gargždų miesto akcentas. Ji – erdvi jauki, šviesi, parapijiečių ir svečių mėgstama.


Telšių vyskupijoje

Klaipėdos dekanate

Šeimos metai parapijoje

Švenčiant Valentino dieną kitaip

Klaipėda. Marijos, Taikos Karalienės, parapijos tikintieji, vadovaujami bažnyčios klebono kan. Viliaus Viktoravičiaus, įdomiai ir dvasingai švenčia 2014 metus, Vyskupų Konferencijos paskelbtus šeimos metais: „Šeima yra tikėjimo vartai – natūrali, bet ypatinga aplinka, kurioje viskuo dalijamasi“. Marijos, Taikos Karalienės, bažnyčios parapijiečiai ir kunigai nutarė Šeimos metus paminėti įsimintiniau, o kai kuriuos renginius pasiūlyti ir platesnei miesto bendruomenei. Jau antrą kartą organizuojami sutuoktinių kursai, kuriuose gilintasi į vyro ir moters skirtingumus, sutuoktiniai mokėsi būti išmintingesni, supratingesni ir atidesni vienas kitam ir vaikams. Šią vasarą vyks šeimų stovykla, šeimos vyko ir į didžiuosius Žemaičių Kalvarijos atlaidus... Kiekvieną pirmą mėnesio sekmadienį per 10 val. ir 12 val. šv. Mišias klebonas kun. Vilius Viktoravičius ir vikaras kun. Algirdas Lukšas suteikia palaiminimą ir pašventina visas šeimas, esančias bažnyčioje. Kovo 2 dieną iškilmingai pašventinta Šv. Šeimos ikona. Jos autoriai – Nastia Šopagienė ir brolis Carlo Bertagnin OFM. Ikoną pašventino parapijos klebonas kan. Vilius Viktoravičius. Šv. Šeimos ikona visus metus keliaus per klaipėdiečių šeimas. Šeimos per 10 val. šv. Mišias priėmusios ikoną, sveikinamos, šventinamos ir fotografuojamos, o kitą sekmadienį 10 val. per šv. Mišias ikoną perima kita šeima.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija