2014 m. rugpjūčio 22 d.    
Nr. 31
(2102)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Parapiją papildė būrys sutvirtintųjų

Vyskupas ordinaras Jonas Boruta SJ
su sutvirtintaisiais po pamaldų

Sutvirtinimo sakramentą teikia
vyskupas Linas Vodopjanovas OFM

GARGŽGAI. Judru ir jaunatviška buvo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje liepos 22–24 dienomis (antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį). Į bažnyčią rinkosi pasiruošę priimti Sutvirtinimo Sakramentą moksleiviai, jų globėjai bei juos lydintys tėvai, šeimų nariai, artimieji. Antradienio ir trečiadienio šv. Mišiose Sutvirtinimo sakramentą teikė Telšių vyskupas augziliaras Linas Vodopjanovas OFM. Pamoksle vyskupas vaizdžiai ir įtaigiai kalbėjo apie sakramentų prasmę, svarbą, apie būtinybę nepamiršti sakramentų teikiamų malonių, nuolat gyventi katalikų tikėjimo šviesoje, nepasiduoti ydingai nuomonei, kad jau dabar „sutvarkytas“ gali viską pamiršti ir iki santuokos gyventi taip, tarsi Dievo nebūtų. Priėmę Sutvirtinimo sakramentą ir tapę pilnaverčiais, pilnateisiais katalikais buvo skatinami nuolatos bendrauti su sakramentų įsteigėju Jėzumi kasdieninėje maldoje, sekmadienio šventime, dažnai ir sąmoningai naudotis Sakramentų malonėmis, o ne horoskopų gražbylystėmis ar kitų netikrų laimingo gyvenimo vertybių pasiūlymais.

Ketvirtadienį (liepos 24-ąją) Sutvirtinimo sakramentą teikė Telšių vyskupas ordinaras Jonas Boruta SJ. Jis pamoksle plačiai kalbėjo apie Šventąją Dvasią, jos veikimo svarbą žmogaus gyvenime, Sutvirtinimo sakramento prasmę, Šventosios Dvasios dovanas.

Per tas tris dienas Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje Sutvirtinimo sakramentas buvo suteiktas 230 jaunuolių bei jau vyresnio amžiaus sulaukusių katalikų.

Po pamaldų vyskupams dėkojo klebonas kan. Jonas Paulauskas, o sutvirtintieji vyskupams dėkojo gėlių žiedais, plojimais, bendrai garsiai tardami: „Ačiū“.

Kazimiera Sipienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija