2014 m. rugsėjo 5 d.    
Nr. 33
(2104)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Išlydėjo vikarą

Kun. Justinas Palubinskas sako paskutinę
homiliją Šilalės parapijos tikintiesiems

Dovanas atminčiai kun. Justinui
Palubinskui pasiruošę įteikti
(iš kairės): Šilalės rajono
savivaldybės meras Jonas Gudauskas
su žmona Zita, Pastoracinės
tarybos nariai Jadvyga Morta
Romienė ir Romualdas Norvilas

ŠILALĖ. Rugpjūčio 17-osios sekmadienis Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos tikintiesiems buvo neįprastas. Sumos šv. Mišias paskutinį kartą Šilalės bažnyčioje aukojo parapijiečių pamėgtas vikaras kun. Justinas Palubinskas. Jaunas, energingas, darbštus, nuoširdus, gebantis bendrauti su jaunimu ir pagyvenusiais parapijiečiais Justinas Palubinskas, bažnyčioje vienerius metus išdirbęs diakonu ir trejus vikaru, Telšių vyskupo Jono Borutos SJ dekretu paskirtas į Skuodo parapiją.

Pasibaigus šv. Mišioms, kunigas Justinas pirmiausia padėkojo klebonui dekanui kan. dr. Algiui Genučiui už suteiktą didžiulę kunigystės patirtį. O klebonas dekanas kan. dr. A. Genutis dėkojo už kruopštų ir uolų darbą. Po to skambėjo linkėjimai, gėlių, suvenyrų įteikimai. Pačius gražiausius ir nuoširdžiausius padėkos žodžius bei linkėjimus kun. J. Palubinskui išsakė Šilalės rajono savivaldybės meras Jonas Gudauskas su šeima, kiti savivaldybės vadovai bei darbuotojai, Šilalės parapijos Pastoracinės tarybos nariai Jadvyga Morta Romienė ir Romualdas Norvilas, „Caritas“ atstovai, choristai, bažnyčią aptarnaujantis personalas, jaunimas bei pavieniai tikintieji, gerbę kunigą Justiną.

Šilalę paliekantis kun. J. Palubinskas su grauduliu pasakė: „Mieli šilališkiai, aš Jus visus be galo mylėjau ir kiek galėdamas, kaip kunigas, patarnavau Jums. Ypač dėkoju jaunimui, uoliems ministrantams ir visiems parapijiečiams. Todėl, palikdamas Šilalę, pusę savo širdies palieku Jums, o kitą pusę išsivežu į Skuodą...“

Tikinčiųjų akyse sužvilgo ašaros, prasidėjo ilgi plojimai... Po to, Šilalės parapijos namuose vyko agapė. Jos metu buvo nuoširdžiai pabendrauta.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija