2014 m. rugsėjo 12 d.    
Nr. 34
(2105)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Padėkos skulptūrų simpoziumo dalyviams

ALYTUS. Čia baigėsi 10 dienų trukęs medžio skulptorių simpoziumas. Parke priešais Anzelmo Matučio muziejų vyko skulptorių darbų pristatymas, kurio metu skulptūrų autoriai prie savo sukurtų darbų lietuvių kalba skaitė pasirinktus Anzelmo Matučio eilėraščius.

Pasveikinti skulptorius ir įteikti padėkas atvyko Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Aira Visockaitė ir Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Vaida Jurkonytė. „Anzelmas Matutis – garsus Alytaus krašto kūrėjas, kurį žino ir prisimena kelios kartos. Džiaugiuosi, kad šio simpoziumo dėka Jūsų sukurtos skulptūros su A. Matučio kūryba supažindins ir ateinančią kartą – mūsų mažuosius“, – sakė A. Visockaitė.

Už dalyvavimą simpoziume „Margaspalvė genio kalvė“ menininkams buvo įteiktos padėkos. Padėkomis apdovanoti lietuviai skulptoriai Artūras Zienka, Edvardas Bielokopitovas, Egidijus Impolis ir Marijus Petrauskas, svečias iš Italijos Andrea Berni, iš Rusijos atvykę Evgenij Pticin ir Vladimir Almanov, latvis Matias Jansons ir Vaclav Kyselka iš Čekijos. Už renginio organizavimą padėka įteikta Kęstučiui Benedikui.

Simpoziumo dalyviai, atvykę iš įvairių šalių į Alytų, viso simpoziumo metu kūrė bei dailino medines skulptūras pagal Anzelmo Matučio kūrybos motyvus.

Simpoziumo metu sukurtos skulptūros, esančios parke priešais Anzelmo Matučio muziejų, dar ilgai gražins miestą ir džiugins alytiškius bei miesto svečius.  

Alytaus miesto savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija