2014 m. rugsėjo 19 d.    
Nr. 35
(2106)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Į Baltijos kelio 25-metį – iš bibliotekos

Pagėgių Neįgaliųjų draugijos
ansamblis „Rambynas“, pasirengęs
kelionei į „Baltijos kelio
25-mečio sąšauką“

Pagėgių savivaldybės viešosios
bibliotekos direktorė Elena
Stankevičienė (dešinėje) perduoda
Pagėgių savivaldybės Neįgaliųjų
draugijos pirmininkei Loretai
Stašinskienei voką su Pagėgių
krašto žmonių palinkėjimais
Lietuvai ir ateities kartoms

Akimirka iš „Baltijos
kelio 25-mečio sąšaukos“

PAGĖGIAI. Rugpjūčio 23-osios rytą Savivaldybės viešojoje bibliotekoje suskambo dainos „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos...“ žodžiai. Trumputė buvo Pagėgių savivaldybės Neįgaliųjų draugijos dainos ansamblio „Rambynas“ repeticija prieš tolimą kelią, į kurį kaip ir prieš 25 metus kolektyvas vyko su dideliu širdies virpesiu ir ašaromis akyse. „Didžiuojamės, kad Pagėgiams atstovauti „Baltijos kelio 25 sąšaukoje“ suteikta garbė būtent Jums, Neįgaliųjų draugijai. Pasirinkti stipriausi, iškiliausi krašto žmones, kurie nenuilstamai jį puoselėja ir garsina. Žinome, kad Jūs esate stiprūs savo dvasia, kad Jums gyvenimas lėmė įveikti ne tik būties sunkumus, bet būti pavyzdžiu aplinkiniams. Jūs tokie ir esate savo darbais, aktyviu visuomeniniu gyvenimu, o įvairiais kūrybiniais, meniniais renginiais įkvepiate ir sveikuosius, ir jaunimą“, – sakė bibliotekos direktorė Elena Stankevičienė, įteikdama draugijos pirmininkei Loretai Stašinskienei bibliotekos darbuotojų surinktus Pagėgių krašto žmonių palinkėjimus Lietuvai ir ateities kartoms.

„Tada, vykdami į Baltijos kelią ir nutiesę vilties tiltą per tris Baltijos šalis nežinojome, kokie išbandymai mūsų laukia, nežinojome, kiek pastangų iš mūsų pareikalaus Laisvė, kurią reikia kasdien branginti. Ne lozungais, ne kalbomis ir pykčiu reikalaukime, kad Tėvynė mums viską duotų, bet mes, susitelkę vienybėje, darbu ir meile saugokime Laisvę ir Lietuvą taip, kaip saugojo ir gynė ją mūsų tėvai“, – sakė ilgametė ansamblio narė Ema Jurkūnienė.

Delegacijos vadovė, Pagėgių savivaldybės vyriausioji specialistė kultūrai Ingrida Jokšienė perdavė savivaldybės administracijos sveikinimus ir palinkėjimus išvykstantiems, teigė, kad ši diena pagėgiškiams išliks svarbi ir įsimintina kaip ir Baltijos kelio diena prieš 25 metus, suvienijusi tautas ir pažadinusi ilgai kovai už Laisvę ir Nepriklausomybę, priminė, kad šiemet Baltijos kelyje pagėgiškiai stovės jau tik jiems vieniems skirtoje vietoje, o Pagėgių savivaldybės vėliava primins sąšaukos organizatoriams, kad turime savo savivaldybę, ir renginyje dalyvaujame kaip atskiri, pilnateisiai ir pilnaverčiai prieš 14 metų susikūrusios savivaldybės gyventojai.

Nepaisydami lietaus ir blogo oro, savo misiją pagėgiškiai atliko Panevėžio rajono Pumpėnų kaime, toje pačioje vietoje, kur prieš 25 metus kartu su šilutiškiais stovėjo gražus būrys Pagėgių krašto žmonių, kurie, susiėmę už rankų dainavo, parašė palinkėjimą Lietuvai didžiojoje „Baltijos kelio sąšaukos“ knygoje, perdavė voką su Pagėgių krašto žmonių palinkėjimais, šypsojosi ir žvelgė vieni kitiems į akis čia pat stovėjusiems likimo broliams latviams, estams, o į Pagėgius grįžo tik apie vidurnaktį.

Elena Stankevičienė,
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė,

Ingrida Jokšienė,
Savivaldybės vyriausioji specialistė kultūrai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija