2014 m. rugsėjo 19 d.    
Nr. 35
(2106)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Susitikimas su aktore

Aktorė ir rašytoja Doloresa
Kazragytė kalba panevėžiečiams

PANEVĖŽYS. Senjorų klubo „Pabūkime kartu“ nariai vieną vasaros pavakarę Parko bibliotekoje (Parko g. 37) susitiko su žinoma aktore bei rašytoja Doloresa Kazragyte. Į renginį susirinko ne tik senjorų klubo nariai, bet ir kiti miesto gyventojai, nenorėję praleisti progos pamatyti bei išgirsti šią asmenybę. Susitikimo metu viešnia pasidalino apmąstymais apie tikėjimą ir gyvenimą, šnekėjo ir apie savo knygas, rašymą bei naujausią vaidmenį. Nors ponia Doloresa prisipažino gana vėlai ėmusi tikėti į Dievą, tik būdama 55 metų pasikrikštijo, tačiau dabar savo gyvenimo ji neįsivaduojanti be tikėjimo. „Jame randu atsakymus į visus man rūpimus klausimus, – teigė viešnia. – Kažkam gyvenimas tik prasideda, kažkam jau eina į pabaigą. Tačiau nereikia to bijoti. Kai atsikratai baimės, viskas įgyja kitą prasmę. Juk gyvename ne vien dėl valgio, ne dėl kasdienės rutinos“, – mintimis dalijosi aktorė.

Po šilto prisistatymo bei jautraus pokalbio, renginio dalyviams viešnia suvaidino ir keletą miniatiūrų. Aktorė ir septynių knygų autorė žavėjo publiką iliustruodama gyvenimiškas istorijas, talentingai, šiltai ir įtaigiai perteikdama įvairių personažų charakterius. Ji meistriškai įkūnijo R. Bacho apysakos „Džonatanas Livingstonas Žuvėdra“ pagrindinį veikėją, jauną naivią įsimylėjėlę Domicelę, rusę septynių dukterų mamą, pakvaišusią dėl futbolo... Rimtus, verčiančius susimąstyti apie savo egzistenciją kūrinius keitė anekdotinės situacijos, liejosi gyva žemaitiška tarmė. Vienos miniatiūros prajuokino žiūrovus iki ašarų, kitos vertė sulaikyti kvapą ir iš naujo susimąstyti apie amžinąsias vertybes.

Nepastebimai pralėkė susitikimo laikas ir dovanojo daug gražių emocijų. Nepaprastai šilta moteris sužavėjo savo talento gerbėjus ne tik vaidybinėmis scenomis, bet ir nuoširdumu, atvirumu, paprastumu. Renginio dalyviai negailėjo gerų žodžių, nuoširdžių šypsenų bei gausių plojimų viešniai už džiugias akimirkas.

Indrė Lašinytė

D. ŠUKIO nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija