2014 m. rugsėjo 19 d.    
Nr. 35
(2106)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Susitikimai Dainavos krašte

Kristina Bondareva,

VšĮ „Dienos namai“ direktorė

Alytiškiai Merkinės Švč. M. Marijos
Ėmimo į dangų šventovėje kartu su
dekanu ir klebonu kun. dr. Robertu Rumšu
bei kelionės gidu Jonu Juravičiumi

Vasarai baigiantis, vieną ramų rugpjūčio rytą, į tradicinę pažintinę kelionę Alytaus valstybinių vaikų globos namų ugdytinius pakvietė tęstinio neformalaus vaikų švietimo projekto „Dorybių mokyklėlė“ bendradarbiai – Alytaus dekanas ir Šv. Angelų Sargų parapijos klebonas garbės kanauninkas Arūnas Užupis ir viešosios įstaigos „Dienos namai“ direktorė, šių eilučių autorė. Pakeliauti po Varėnos rajoną susiruošė per dvidešimt Alytaus valstybinių vaikų globos namų ugdytinių, lydimų muzikos vadovės Irinos Levendauskienės bei socialinių pedagogių Liudmilos Prokofjevos ir Jolitos Majauskienės. Kelionės gidu sutiko pabūti aktyvus dzūkų krašto istorijos mylėtojas, Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys Jonas Juravičius. Alytaus dekano dvasiškai sustiprinti ir pakiliai nusiteikę netrukus pasiekėme garsiąją Merkinės kryžkelę, tolumoje pasirodė nedideli balti miestelio namai, įstaigų pastatai, sutvisko bažnyčios bokštai, visur dvelkė tvarka ir švara.


Duona sugrįžo iš laukų, o mokiniai – į mokyklų klases

Genė SEREIKIENĖ

Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčios
klebonas kun. Artūras Stanevičius
su Vilainių mokyklos-darželio
„Obelėlė“ pedagogėmis

Ruduo – tas metas, kada duona parkeliauja į aruodus. Javas, augintas žemės, saulės, dangaus ir puoselėtas darbščių žmogaus rankų, davė derlių. Rudenį mokinių laukiančios klasės prisipildo jaunų balsų klegesio. Tos pamatinės sąsajos kartojasi kasmet.

Kėdainių mokyklos-darželio „Obelėlė“ bendruomenė, pakviesta klebono kun Artūro Stanevičiaus, rugpjūčio 31 dieną rinkosi į Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčią šv. Mišioms. Visuotinėje maldoje visi meldėsi už mokinius ir jų šeimas, mokyklos-darželio administraciją, mokytojas bei auklėtojas, visą aptarnaujantį mokyklos personalą, už į amžinybę išėjusius bendruomenės narius. Atnašavo ne tik rašiklius, kuriais rašys diktantus, rašinėlius, bet ir žinių šaltinį – vadovėlius, iš kurių semsis naujų žinių. Pirmokai atnašavo abėcėlės knygą, kad, pažinę raides, galėtų draugauti su knyga. Atnašautos daržovės ir vaisiai, išauginti savo soduose, kad juos valgydami augtų sveiki ir stiprūs. Atnašautos žvakelės, kurias uždegs ant tų žemės kauburėlių, po kuriais miega mokytojų ir mokinių širdys. Dar viena atnaša buvo duona, kaip meilės, dėkingumo ir pagarbos ženklas jos augintojams, kaip pagrindinis mūsų maistas. Mylėti ir gerbti duonelę vaikai turi mokėti vos suvokę ją, vos paragavę. Klebonas kun. A. Stanevičius pašventino atnašas, palaimino visus dalyvavusius šv. Mišiose mokytojus, mokinius bei jų artimuosius, palinkėjo darbingų mokslo metų ir pakvietė bažnyčioje pasiklausyti „Auštaro“, vadovaujamo Aušros Giedrienės, koncerto, o po jo susiburti bendrai agapei, kurią paruošė „Caritas“ moterys.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija