2014 m. rugsėjo 26 d.    
Nr. 36
(2107)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Išnašos

Pristatyta knyga apie kardinolą

Rekolekcijų namuose kalba
vyskupas Juozas Matulaitis.
Kairėje – knygos sudarytojas
Juozas Vercinkevičius

Knygos viršelis

Šv. Mišios Šv. Juozapo koplyčioje
(iš kairės): Kaišiadorių vyskupijos
generalvikaras, mons. teol.
dr. Algirdas Jurevičius vyskupas
Juozas Matulaitis ir Darsūniškio
klebonas kan. Petras Linkevičius

Guronių rekolekcijų namuose rugpjūčio 24-ąją pristatyta knyga „Mokėkime laukti ir augti. Kardinolo Vincento Sladkevičiaus asmenybės ir veiklos bruožai“, kurią išleido viešoji įstaiga „Vorutos“ fondas. Knygoje publikuoti interviu su kardinolu V. Sladkevičiumi MIC, su vyskupais Juozu Matulaičiu ir Juozu Žemaičiu MIC. Atspausdintos kardinolo pasakytos kalbos, sveikinimai, pasakojimai apie kardinolo butą-muziejų Kaune, Birštono sakralinį muziejų, apie Guronių kaimo Rožinio slėpinių kelią ir vienuolyną. Knyga gausiai iliustruota.

Pristatymas prasidėjo šv. Mišiomis Šv. Juozapo koplyčioje. Jas aukojo vyskupas Juozas Matulaitis, Kaišiadorių vyskupijos  generalvikaras mons. teol. dr. Algirdas Jurevičius ir Darsūniškio klebonas kan. Petras Linkevičius.

Knygos sudarytojas, „Vorutos“ laikraščio vyr. redaktorius Juozas Vercinkevičius prisiminė savo susitikimus su kardinolu Vincentu Sladkevičiumi Kaišiadoryse bei papasakojo apie knygos atsiradimo istoriją, interviu su kardinolu, kuriuos jam teko ruošti. Prisiminimais apie kardinolą dalijosi ministro pirmininko patarėjas ambasadorius Antanas Vinkus, buvęs susisiekimo ministras Jonas Biržiškis, dailininkas ir skulptorius prof. Antanas Kmieliauskas, Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis, Kaišiadorių savivaldybės meras Romas Urmilevičius, Kaišiadorių vyskupo generalvikaras mons. teol. dr. A. Jurevičius ir Darsūniškio klebonas kan. P. Linkevičius. Pamoksle vyskupas J. Matulaitis priminė dalyvaujantiems šv. Mišiose kardinolo gyvenimą, darbą, veiklą ir pasiaukojimą Lietuvos Bažnyčiai.

Po šv. Mišių visi susirinko Guronių rekolekcijų namuose. Vysk. J. Matulaitis pasakojo, kas jau padaryta, įamžinant kardinolo Vincento Sladkevičiaus atminimą. Patys rekolekcijų namai bei Rožinio slėpinių kelias yra prasmingiausias kardinolo atminimo pagerbimas ir įprasminimas. Vyskupas pasidžiaugė, kad „Vorutos“ fondas išleido publicistikos knygą apie kardinolą Vincentą Sladkevičių, kurioje matome platų kardinolo bendradarbiavimo su žiniasklaida ir tauta spektrą: pokalbiai, pasisakymai, sveikinimai. Kalbėjo urėdas Stasys Truskauskas, architektas Stasys Petrauskas.

Viktoras KIERAS

Guronys, Kaišiadorių rajonas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija