2014 m. spalio 3 d.    
Nr. 37
(2108)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Panevėžio vyskupijoje

Rokiškio dekanate

Dviguba sakralinė šventė

Kiekvienoje stotelėje slėpinį vaizdingai
inscenizavo vaikai ir jaunimas

SALOS. Kasmet ši parapija atgyja per Šv. Kryžiaus atlaidus rugsėjo antrąjį sekmadienį. Šiemet šventė buvo dviguba: tituliniai atlaidai ir Rokiškio dekanato Gyvojo Rožinio draugijos narių susitikimas. Šv. Kryžiaus išaukštinimo šventės išvakarėse Rokiškyje Gyvojo Rožinio draugijos maldininkai tradiciškai su Rožinio malda ir giesmėmis aplankė bei pagerbė net trylika įvairiose vietose esančių kryžių. Tai buvo įžanga į įspūdingą šventę, kuri vyko Salų Šv. Kryžiaus bažnyčioje rugsėjo 14-ąją, švenčiant Šv. Kryžiaus atlaidus Salų parapijoje. Į šventę rinkosi ir Gyvojo Rožinio draugijos nariai iš visos Panevėžio vyskupijos.

Salų parapijos sielovados grupė su Stanislava Čerškute, Salų kaimo bendruomenė (vadovė – Irina Kalnietienė), Salų dvaro sodybos turizmo ir laisvalaikio organizatorė Inga Stočkutė-Tervydienė, Salų parapijos administratorius kun. Andrius Šukys titulinių atlaidų proga surengė Rokiškio dekanato Gyvojo Rožinio draugijos šventę. Kasmet susitikimas vyksta vis kitoje dekanato parapijoje. Į Salose vykusią šventę atvyko draugijos nariai iš Panevėžio, Kupiškio, Pandėlio, Krekenavos, Anykščių, Svėdasų, Rokiškio ir kitur. Per 200 svečių priėmė išpuošta, šviesi, tviskanti Salų bažnyčia. Šventė prasidėjo Gyvojo Rožinio draugijos himnu „Su galinga Rožinio malda“. Garbės slėpinius maldininkai meldėsi eidami procesiją aplink bažnyčią. Kiekvienoje stotelėje slėpinį vaizdingai inscenizavo vaikai ir jaunimas, laikydami rankose Kristaus, Marijos bei kitų biblinių personažų figūrėles. Šv. Dvasios atsiuntimas parodytas laikant raudonus kaspinus lyg spindulius, sklindančius į visas pasaulio puses. Subtilų ir įspūdingą slėpinių perteikimą parengė Kamajų A. Strazdo gimnazijos tikybos mokytoja metodininkė Vilma Steputaitienė bei Kamajų ir Salų parapijų jaunimas, svečiai iš svetur.


Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Pašventinta Šv. Jono Pauliaus II parapijos koplyčia

Marijampolės Šv. Jono Pauliaus II
parapijos koplyčia

MOKOLAI. Rugsėjo 21 dieną, sekmadienį, šioje naujoje, prieš ketverius metus įsteigtoje trečiojoje Marijampolės mieste parapijoje 10.30 val. prasidėjo iškilmingos pamaldos, kurių metu pašventinta Šv. Jono Pauliaus II parapijos koplyčia. Šv. Mišioms vadovavo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, koncelebravo Marijampolės dekanato dekanas prel. Juozas Pečiukonis, parapijos klebonas kun. Marius Rudzinskas, Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonas kun. Andrius Šidlauskas MIC, Aleksoto dekanato dekanas, Aukštosios Panemunės klebonas kan. Deimantas Brogys. Kartu meldėsi labai gausus tikinčiųjų būrys.

Pirmiausia buvo pašventintos ir šventintu vandeniu pašlakstytos koplyčios sienos. Po to pašventinta sakykla, nuo kurios bus skelbiamas Dievo Žodis. Vysk. R. Norvila pamoksle išsakė tris linkėjimus: džiaugtis, kad parapija jau turi koplyčią, priimti patį Viešpatį ir tai daryti su dėkingumu. Pašventinus altorių, uždegus žvakes ir įjungus šviesas, išsirikiavo atnašų procesija. Atnašas nešė parapijos mokyklų atstovai, „Caritas“ skyriaus atstovai ir Brusokų šeima, dovanojusi koplyčiai liturginius indus. Po Šventosios Komunijos buvo pašventintas tabernakulis.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija