2015 m. sausio 9 d.    
Nr. 1
(2121)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Šviesieji vakarai

Vakaro lektoriai
kun. Saulius Tomošaitis
ir vaistininkas Kęstutis Beržinis

Telšių dekanato šeimos centre, įgyvendinant Telšių rajono savivaldybės remiamą projektą „Sveikatos paletė šeimai“, jau antrus metus tamsiuoju metų laiku bendruomenė kviečiama į vakarus-susitikimus sveikatos temomis. Šių metų lapkritį įvyko du tokie vakarai tema „Imunitetas mediko ir dvasininko žvilgsniu“.

Pirmąjį vakarą temą plėtojo vaistininkas Kęstutis Beržinis, pradėjęs susitikimą eilute iš Šventojo Rašto: „Nėra nieko, kas, iš lauko įėjęs į žmogų, galėtų jį sutepti. Žmogų sutepa vien tai, kas iš žmogaus išeina“ (Mk 7, 15). Susitikimo metu lektorius išsamiai pristatė keturis sveikatos pasaulius (fizinį, sensorinį, emocinį ir dvasinį) ir keturis labai svarbius jų palaikymo būdus (maitinimą, judinimą, valymą ir apsaugą). Labai svarbi šių pasaulių vienybė ir jų subalansuota sąveika: kūnui svarbu maistas, sportas, maudymasis, apsauga, o dvasiai reikalinga malda, šviesa, atgaila, tikėjimas.

Pirmojo vakaro mintis nuosekliai pratęsė kun. Saulius Tomošaitis. Jis gausiai susirinkusius vakaro dalyvius kvietė susimąstyti, koks svarbus žmogaus sveikatai yra jo paties ir Dievo santykis, atleidimas, išėjimas iš vaikystės sužeidimų. Tarsi abiejų susitikimų leitmotyvas skambėjo ir šį vakarą priminti Evangelijos pagal Morkų žodžiai, jog svarbiausia, ką žmogus išleidžia iš savęs.

Kiekvienas vakaras baigėsi agape, kurioje nestigo nei klausimų lektoriams, nei šviesiaus tarpusavio bendravimo.

Telšių dekanato Šeimos centro informacija
Irenos Daubarienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija