2015 m. sausio 9 d.    
Nr. 1
(2121)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Advento šviesos keliu

Adventinėje Pašešuvio kaimo
bendruomenės vakaronėje

Groja Pašešuvio kaimo ansamblis,
vadovaujamas Nemakščių
seniūno Remigijaus Laugalio

Norėdama suprasti Advento šviesą, pasidalinti ja su kitais ir susitelkti didžiųjų švenčių laukimui, Pašešuvio kaimo bendruomenė gruodžio 21 dieną susirinko į adventinį vakarą. Taip Pašešuvio kaimo ansamblis, vadovaujamas Nemakščių seniūno Remigijaus Laugalio, baigė adventinės programos ,,Advento keliu“ kelionę savo namuose. Norėdami pasidalinti Advento kelio šviesa pašešuviškiai lankėsi Viduklėje, Girkalnyje, Karklėnuose, Nemakščiuose.

Norint pamatyti Advento kelio šviesą, reikia atleisti sau ir kitiems, gebėti atsiprašyti ir padėkoti, dalyti paprastą žmogišką šilumą šalia esantiems, būti savimi. Tik tada sugebėsime pajausti Advento kelio šviesą, galėsime patys šviesti eidami kasdieniu keliu. Vakaro metu, klausydamiesi ansamblio giesmių, turėjome galimybę apmąstyti savo nueitus kelius, tiesti naujus, pabūti kartu ir santarvėje su savimi ir kitais, laukti didžiosios šventės.

Popietės organizatorius seniūnas R. Laugalis visus paragino susitelkti pabūti kartu, pasiruošti sutikti Dieviškąją šviesą – Kristaus atėjimą – ir pakvietė visus šiltai pabendrauti. Pakvipo arbata, kava, pyragu ir pirmininkės Jolantos iškeptu kugeliu. Visi drauge mėgavosi skanėstais ir šnekučiavosi. Gera stabtelėti ir būti, kai šiluma užplūsta širdis, kai vienas kitame įžiebiame po mažą gerumo žiburėlį.

Už gruodžio tamsoje atrastą Advento šviesos kelią Pašešuvio kaimo bendruomenė dėkoja katalikiškų tradicijų puoselėtojams ir visiems, buvusiems kartu. Linkime įsileisti vidun Šv. Kalėdų angelą: „Ant jo sparnų gerumas supasi, Jo širdyje Meilė gyvena...“

Lina ANDRULIENĖ

Pašešuvis, Raseinių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija