2015 m. sausio 9 d.    
Nr. 1
(2121)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Prie žalios šventinės eglutės

Kalėdų Senelis lanko Senelių
globos namų senelius

Kalėdinis renginys
Rietavo Šv. arkangelo Mykolo
parapijos namuose

Kalėdų Senelis lanko Senelių
globos namų senelius

Pasitinkant Šv. Kalėdas ir Naujuosius metus, Rietavo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kun. Antanas Gutkauskas stengiasi pradžiuginti parapijos vaikučius ir šioje parapijoje veikiančių Senelių globos namų gyventojus šventėmis, pavadintomis „Prie šventinės eglutės, prie žalios!..“ Jos jau tapo tradicinėmis. Seneliai, kurių yra beveik pusšimtis, gruodžio 29-ąją, lankantis Kalėdų Seneliui, gavo įvairių saldumynų. Su prabėgusiomis Šv. Kalėdomis ir Naujaisiais metais sveikino Kalėdų Senelis, Senelių globos namų vyr. socialinė darbuotoja Regina Balčiūnienė ir kiti šių namų darbuotojai. Senukus linksmino jungtinis Pelaičių ir Rietavo moterų ansamblis, grojant Vincui Varpiotui. Senukai, kas dar pajėgė, šoko, dainavo, šmaikštavo, prisiminė savo jaunystės dienas ir labai džiaugėsi šiais namais, juos aptarnaujančiu personalu bei rūpestingu, jais labai besirūpinančiu klebonu kun. A. Gutkausku. Pasak pačių senukų, jie gyvena ir „ponauja“ tarsi ištaigingiausiuose rūmuose. Čia šilta, jauku, gera ir patogu, o ypač geras maitinimas, dedama daug pastangų laisvalaikiui, sveikatingumui gerinti, puikus medicininis aptarnavimas, o visas aptarnaujantis personalas – tarsi artimiausi broliai, sesės...

Rietavo klebonas kun. A. Gutkauskas ėmėsi dar vienos gražios iniciatyvos – jau nebenaudojamus ir gerokai apleistus buvusius Rietavo kultūros namus renovavo ir įsteigė puikius ir erdvius Šv. arkangelo Mykolo parapijos namus. Čia yra erdvi salė bažnytiniams renginiams organizuoti, atskiros patalpos Rietavo parapijos „Caritas“, Marijos legiono ir kitų religinių organizacijų veiklai. Pasak klebono kun. A. Gutkausko, nutarta pirmą kartą surengti kalėdinį ir naujametinį renginį „Prie šventinės eglutės, prie žalios!..“ ir Rietavo parapijos vaikams. Tiesa, suabejota, ar susirinks jaunimėlis į katalikišką renginį? Tačiau drauge su savo tėveliais atvyko gana daug vaikų ir jaunimo. Juos linksmino Kalėdų Senelis, dalyvavo ir Senelių globos namų bei bažnyčios darbuotojai su savo vaikučiais. Visiems buvo be galo smagu ir gera! Rietaviškiai vaikai džiaugėsi įspūdinga švente.

Belieka pridurti, kad Rietavo parapijos klebonas kun. A. Gutkauskas, renovavęs buvusiuose Kultūros namuose esančias patalpas, patraukė parapijos jaunimą prie Bažnyčios ir katalikiškos veiklos. Tuo džiaugiasi ir vaikai, ir jų tėvai.

Aloyzas VILIUŠIS

Reginos Balčiūnienės ir Jūratės Lučinskaitės  nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija