2015 m. sausio 16 d.    
Nr. 2
(2122)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kėdainių dekanate

Dalijosi Kristaus gimimo džiaugsmu

Trys Karaliai su „Obelėlės“
mokyklos-darželio vaikais

KĖDAINIAI. Šv. Jurgio bažnyčia tęsia liturginių metų tradicijas. Ėjimas į bendruomenes, organizacijas, gatves nešant tikėjimo ženklus, giesmę, maldą prieš penketą metų buvo pradėtas organizuoti klebono kun. Artūro Stanevičiaus. Pradžioje miestiečiams gal buvo kiek neįprasta. Dabar jau visi laukia tų apsilankymų bei procesijų, į kurias neretai įsijungia ir patys nelikdami vien stebėtojais.

Šių metų Trijų Karalių šventės dalyviams padėjo ir puikus oras, todėl Karaliai galėjo aplankyti daugiau įstaigų, pradžiuginti daugiau žmonių.

Karalius vedė žvaigždė. Sausio 6 dieną po šv. Mišių Šv. Jurgio bažnyčioje Trys Karaliai su palyda patraukė į šalia bažnyčios esančią J. Paukštelio pagrindinę mokyklą, pasveikino mokyklos bendruomenę giesme „Brangią dieną švęsdami...“, „Caritas“ moterys padovanojo šių metų kalendorius ir uždegė „Gerumas mus vienija“ žvakelę, linkėdamos mokyklos bendruomenei savitarpio supratimo, šilumos ir sutelkto darbo ugdant jaunąją kartą. Žinių namai pakvipo Karalių dovanotais smilkalais.


Kauno arkivyskupijoje

Ukmergės dekanate

Kalėdų laukimas

Kalėdų senelis su Vidiškių vaikučiais

Vidiškiai. Gruodžio šventės draugėn sutelkė Vidiškių miestelio bendruomenę. Šv. Trejybės bažnyčios klebonas kun. Darius Auglys, seniūnas Virgilijus Štaras, bendruomenės taryba bendromis jėgomis nuveikė keletą darbų, kurie pradžiugino miestelėnus.

Gruodžio 12-ąją prie Vidiškių seniūnijos susirinko mažieji vidiškiečiai su tėveliais į eglutės įžiebimo šventę. Žaislus eglutei pagamino patys vidiškiečiai. Muzikinę adventinę programą atliko Vidiškių kultūros namų etnografinis ansamblis „Ulyčia“. Kalėdų senelis klausėsi vaikų dainelių, eilėraštukų, dalino jiems saldainius.

Prieš Kūčias klebonas kun. D. Auglys aplankė Jasiuliškių socialinės globos namus: klausė išpažinčių, koplytėlėje aukojo šv. Mišias, o gruodžio 24 dieną palaimino globotinių Kūčių stalą, laužė su šių namų gyventojais kalėdaitį.


Kaišiadorių vyskupijoje

Elektrėnų dekanate

Tarnystės parapijoje įprasminimas

Kalba knygelės „Pašaukimo keliu“
sudarytoja dr. Žydronė Kolevinskienė

ONUŠKIS. Gruodžio 28 dieną, sekmadienį, Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje buvo švenčiamos kelios buvusio ilgamečio klebono kun. Igno Kavaliausko sukaktys: darbo šioje parapijoje 35-metis, kunigystės 60-metis ir gyvenimo 85-metis. Šv. Mišias aukojo ne tik jubiliatas, bet ir dabartinis klebonas kun. Algimantas Gaidukevičius bei kaimyninės Aukštadvario parapijos klebonas mons. Vytautas Kazimieras Sudavičius. Aukštadvario klebonas pamoksle kalbėjo apie kunigystę. Pasak mons. V. K. Sudavičiaus, kiekvienoje šeimoje maždaug kas 100 metų būna pašaukimas į kunigystę, tačiau dažnai į tą pašaukimą dėl įvairiausių priežasčių neatsiliepiama. „Kokia būtų parapija, jei ji neturėtų savo kunigo?“ – klausė monsinjoras ir atsakė, kad tada ji maždaug po dešimties metų mirtų, todėl kvietė melstis už kunigystės pašaukimus. Monsinjoras sakė, kad kiekviena parapija, išauginusi kunigą, turi privilegiją prieš tas, kurios nedavė kunigų, ir kai vyskupui reikia rinktis, kurią parapiją palikti aptarnaujamą, į tai atsižvelgiama.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija