2015 m. vasario 20 d.    
Nr. 7
(2127)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Laisvas ir kuriantis žmogus – stiprybės šaltinis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė
su Lietuvos nacionalines kultūros
ir meno premijų laureatais

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė sekmadienį, Vasario 16-osios išvakarėse, įteikė Nacionalines kultūros ir meno premijas šešiems šalies menininkams. „Laisvas ir kuriantis žmogus įkvepia visą tautą ir suteikia jai dvasinės stiprybės. Nacionalinės premijos laureatai savo darbais įrodo, jog kultūra – mūsų galimybė suprasti, kas esame ir kodėl gyvename. Tai – beribė galia, atverianti mūsų tautos savitumą, tūkstantmetę jos istoriją ir nenutrūkstančią jos kelionę pirmyn“, – sakė Prezidentė. Pasak šalies vadovės, Lietuva išliko, nes buvo kuriama per amžius. Ji atlaikė okupacijas, trėmimus, bandymą nutildyti, nes visada turėjo, į ką atsiremti. Jai niekada netrūko drąsių ir nevaržomų kūrėjų, vienijančių ir rodančių kryptį, atstatančių tai, ką griauna laikas, primenančių, ko pamiršti neturime teisės.


Kauniečiai šventė Vasario 16-ąją

Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius
Vasario 16-osios minėjime Vytauto
Didžiojo kario muziejaus sodelyje

Keletą dienų Kaune vykusius Valstybės atkūrimo dienos renginius vainikavo Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje pirmadienį surengta iškilminga Vasario 16-osios šventė. Į Valstybės atkūrimo dienos minėjimą su vėliavomis susirinko moksleivių, studentų, karių, sąjungų, draugijų, partijų, seniūnijų, įvairių įstaigų ir organizacijų atstovai. Tradiciškai Lietuvos šaulių sąjungos Garbės sargybos kuopa pakėlė Vyčio Kryžiaus ordino vėliavą, tuomet tūkstančiai susirinkusiųjų sugiedojo valstybės himną. Šiais metais vėliavą kėlė Vyčio Kryžiaus ordino kavalierius, Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

Šių metų Vasario 16-osios šventė ypatinga tuo, kad į savo vietą prie Kariliono sugrįžo Kario skulptūra, simbolizuojanti tai, kad tauta pasiryžusi saugoti taikų gyvenimą, apginti valstybę, jeigu jai kiltų pavojus. Kario skulptūra, sukurta Juozo Mikėno, buvo pastatyta 1938 metais, tačiau 1942-aisiais vokiečių okupantai skulptūrą nuvertė ir sunaikino. Skulptūrą atkūrė skulptorius Juozas Šlivinskas, ją iš vario nukaldino kalvis Jonas Malinauskas. Atidengtą Kario skulptūrą pašventino ir palaimino arkivyskupas S. Tamkevičius. Erdvę virš Kariliono bokšto nuspalvino trispalviai fejerverkai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija