2015 m. kovo 27 d.    
Nr. 12
(2132)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Pradėjo veikti katalikiška pažinčių interneto svetainė kitoLink.lt

Svetainės administravimu rūpinasi
Jurgita ir Vytautas Saliniai –
penkis vaikus auginanti
katalikų ateitininkų šeima

Dievas tarė: „...negera žmogui būti vienam...“ (Pr 2, 18)

Kovo 19-ąją, Šv. Juozapo, Švč. Mergelės Marijos sužadėtinio, iškilmės dieną, Lietuvoje veiklą pradėjo katalikiška pažinčių svetainė internete kitoLink.lt! Ar tikrai tokios svetainės reikia katalikams? Kodėl jiems neužtenka jau egzistuojančių pasaulietinių? Kita vertus, ar padoru katalikui ieškotis poros internetu? Nors iš tiesų bažnyčiose matome daug vienužių, tačiau gal jie turėtų labiau melstis ir Dievu pasitikėti, kad susirastų savo antrąją pusę, o ne internete naršyti?.. Tačiau prieš dešimtmetį vienoje katalikų vyskupijoje Austrijoje buvo sukurta bendravimo erdvė internete, kur galėtų susipažinti vieniši katalikai. Taip gimė katalikiška pažinčių svetainė KathTreff.org, veikianti vokiškai kalbančiame regione (Austrijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje) ir dabar turinti daugiau kaip 8 tūkst. registruotų narių. Prieš porą metų ši iniciatyva ėmė sėkmingai plisti kitose Europos šalyse. Ir štai šiais metais mūsų Tėvynėje kovo 19 d. 19 val. startavo kitoLink.lt!

Beje, netgi popiežiaus emerito Benedikto XVI tėvai susipažino per skelbimą laikraštyje, kuris buvo tarsi vienužių, ieškančių poros, tinklapio pirmtakas. 1920 m. liepos 11 d. ponas Jozefas Ratcingeris (Joseph Ratzinger) vyresnysis Altetingo moterų dienraštyje įdėjo šį mažą skelbimą: „Vidutinis tarnautojas, nevedęs, katalikas, 43 metų norėtų susipažinti su gera katalike mergina, nepriekaištingos praeities, kuri mokėtų virti, siūti, pageidautinas kraitis, bet tai – ne sąlyga, kuo greičiau susižadėti“. Ir jau tų pačių metų lapkričio 9 d. Jozefas vedė Mariją!

Austrijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje veikiančių portalų svetainės KathTreff.org (lietuviškai šifruojama kaip „katalikų susitikimai“) įkūrėja teisininkė bei teologė dr. Gudrun Kugler sako: „Sutuoktinio paieška internetu šiandien neabejotinai tampa tendencija. Pavyzdžiui, Vokietijoje kas antras vienužis yra kurios nors pažinčių svetainės narys, o trečdalį laiko jie praleidžia internete. Tad šie duomenys mums parodo, kaip svarbu turėti tokią internetinę platformą krikščionims“. Tai įrodo ir sėkminga austrų svetainės KathTreff.org veikla – susituokė šimtai laimingų porų –žmonių, suradusių vienas kitą šios pažinčių svetainės dėka.

Lietuva šiuo atžvilgiu atrodo tinkama dirva – čia save katalikais laiko daugiau nei trys ketvirtadaliai gyventojų. Nors tikėjimą savo kasdieniame gyvenime praktikuojančiųjų skaičius gerokai mažesnis, tačiau šeimos vertybės, kuriomis šie žmonės gyvenime siekia vadovautis, yra iš esmės tos pačios. Be to, ir dvasininkai paliudija, ir „plika akimi“ galima pamatyti, kiek daug mūsų bažnyčiose vienišų pakankamai jaunų žmonių.

„Bendras tikėjimas sukuria tvirtą pamatą, – sakė pal. Motina Teresė iš Kalkutos, – o šeima, kuri kartu meldžiasi, išlieka vieninga – tarp sąmoningų tikinčių porų išsiskyrusiųjų skaičius yra gerokai mažesnis. Be to, apsilankę pažinčių svetainėje kitoLink.lt netruksite įsitikinti, kad tai yra vieta, kur susitinka gilūs, sąmoningi ir patrauklūs žmonės su rimtais ketinimais“, – įsitikinusi dr. G. Kugler.

Lietuvoje katalikiška pažinčių svetainė kitoLink.lt įkurta kelių tokios svetainės reikalingumu įsitikinusių šeimų iniciatyva. KitoLink.lt – Austrijoje veikiančios organizacijos KathTreff.org franšizės partneris. Jos administravimu rūpinasi Jurgita ir Vytautas Saliniai – penkis vaikus auginanti katalikų ateitininkų šeima: „Tai, kad gyvendami šeimoje mes kartu dalinamės ir tikėjimu, mums teikia daug džiaugsmo, nes tai stiprina mūsų ryšį. Patys būdami laimingi šeimoje, norime, kad tokį džiaugsmą patirtų kuo daugiau žmonių“. Jie įsitikinę: „kitoLink.lt bei renginiai, kuriuos organizuosime šioje svetainėje užsiregistravusiems žmonėms, pagausins laimingų santuokų Lietuvoje skaičių“.

KitoLink.lt – katalikiška, patikima, patraukli ir moderni bendravimo erdvė, užtikrinanti, kad nuo pat pradžios daug dalykų tarp tų, kurie čia susitinka, yra bendrų – ženkliai palengvins susipažinimą ir bendravimą, padės lengviau vieniems kitus pasiekti gyvenant tiek miestuose, miesteliuose ar provincijoje, tiek ir esantiems už Lietuvos. Paties vartotojo susikurtas anoniminis vardas ir svetainės suteikta pašto dėžutė leis dalyviams saugiai bendrauti. Tapus registruotu svetainės nariu bus galima matyti kitų dalyvių profilius, atlikti paiešką pagal pasirinktus kriterijus, savo nuožiūra užmegzti kontaktą, diskutuoti forume, sužinoti apie vykstančius renginius bei patiems apie juos paskelbti. Kasdienės svetainės priežiūros užtikrinimas leis suteikti tinkamą platformą ieškantiems rimtų santykių. Pirmiems dviem šimtams užsiregistravusiųjų buvo dovanojama nemokama trijų mėnesių narystė (narystės mokestis svetainėje bus 15 eurų trims mėnesiams arba 30 eurų metams). Anonimu išlikti nepavyks, nes mokėdamas pinigus žmogus turės nurodyti savo asmeninius duomenis. Juos matys tik svetainės administratoriai. Tai daroma tikintis išvengti prašalaičių, į katalikišką pažinčių svetainę atėjusių su netinkamais ketinimais, pavyzdžiui, norinčių įžeidinėti, tyčiotis ar ieškoti intymių partnerių vienadieniams santykiams. Pastebėję svetainės taisykles pažeidžiantį asmenį, administratoriai jį pašalins.

Beje, Lietuvos Katalikų Bažnyčios vyskupai pritaria šiai iniciatyvai ir ją laimina.

Kaip teigė Jurgita ir Vytautas Saliniai, kovo 19-ąją, Šv. Juozapo, Marijos sužadėtinio, iškilmės dieną, veiklą pradėjusioje katalikiškoje pažinčių svetainėje kitoLink.lt 19 val. prasidėjusi narių registracija viršijo visus jų lūkesčius, nes pirmieji 200 narių svetainėje užsiregistravo jau per pirmąją valandą! Per dvi valandas savo narystę svetainėje jau buvo užregistravę beveik 300 žmonių! 23 val. registruotų dalyvių skaičius pasiekė 500, o po vidurnakčio jau buvo užsiregistravę daugiau nei 700 narių! „Nepaprastai džiaugiamės vis gausėjančiu būriu tų, kuriems yra svarbios krikščioniškos vertybės, kurie ilgisi ir ieško sau artimo žmogaus, su kuriuo galėtų sukurti tvirtą ir Dievo palaimintą santuoką! – sakė Jurgita ir Vytautas. – Dėkojame visiems, kas jau prisijungė ir dar prisijungs! Ypač dėkojame tiems, kas padeda sklisti šiai gerajai naujienai, kad Dievas mus ne tik sukūrė kaip vyrus ir moteris, ne tik patvirtino, kad „negera žmogui būti vienam“, bet dovanoja mums ir įrankius, kuriais pasinaudoję galime būti dar labiau palaiminti ir laimingi!“ Be kitų bendravimo galimybių, katalikiškos pažinčių svetainės kitoLink.lt nariai jau gali išbandyti ir krikščioniškų vertybių įkvėptą atitikimo testą ir funkciją „Kas kam patinka“.

Norėdami išsamiau sužinoti apie svetainę, galite rašyti ar skambinti: jurgita@kitolink.lt, 8 615 24674 (Jurgita), info@kitolink.lt, 8 612 22979 (Vytautas).

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija