2015 m. balandžio 10 d.    
Nr. 14
(2134)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

30 kunigystės metų

Jau daug metų antrajame kiekvieno „XXI amžiaus“ numerio puslapyje pradžiugindamos laikraščio skaitytojus pasitinka kun. Vytenio Vaškelio mintys. Jos aiškina ne tik sekmadienio Evangeliją, bet nukreipia mus link Dievo, žmogaus tobulėjimo, įvairių religinių temų nagrinėjimo, moralės klausimų sprendimo. Kunigo dėmesio centre – apmąstymai pagal kiekvieno sekmadienio Evangeliją, prisimenant opius kasdienos rūpesčių klausimus. „Dievo rankose yra viskas“, „Išbandymai ir laimėjimai“, „Ką žmogus įsileidžia į savo vidų?“, „Meilei būdinga duoti“, „Gyvenimo prasmė – Šventosios Dvasios vedimas“, „Gailestingumo visuma“, „Kalėdų šviesos preliudija“, „Per dykumą – į žydinčią oazę“ – tik keletas kunigo aptariamų temų. Džiaugdamiesi įžvalgiomis kun. V. Vaškelio mintimis, skaitytojai dėkoja už tai, kad jis jautriai, giliai ir nuodugniai moka nagrinėti pasirinktą temą, suranda daug tikinčiajam aktualių klausimų, pateikia krikščionišką požiūrį į šiandienos aktualijas. Įvairios temos giliai išnagrinėjamos krikščionišku požiūriu, šių dienų žmogui pateikiant paprastą, bet reikšmingą išaiškinimą ir gyvenimo kelio suradimą.

Ilgus metus uoliai atlikdamas Kauno Šv. Antano Paduviečio parapijos klebono pareigas, savo jautria ir didžia siela, iškalba, žodyno turtu kun. V. Vaškelis nusipelnė parapijiečių ir net visos Lietuvos tikinčiųjų pagarbos. Jie džiaugiasi jo skelbiamu Dievo žodžiu, prasmingais ir giliais pamokslais, juos patraukia kunigo atsidavimas maldos galybei švenčiant Eucharistiją, tampa artimas kunigo šventas atsidavimas žmogui, patekusiam į dvasines ir fizines kančias. Svarbu yra ir tai, kad kun. V. Vaškelis sugeba pagelbėti žmonėms kaip jautrus, nuoširdus egzorcistas, jau daugelį metų atiduodamas save ir melsdamasis už kenčiantįjį. Dievo suteikta galia jis sėkmingai išgydo, anot tradicinės medicinos, nepagydomas ar mirtinas ligas. Liudijimų apie tai yra daug! Kuomet vyksta dvasinio gydymo pamaldos, kunigas Vytenis meldžiasi iki vėlaus vakaro. Būna, kad bažnyčios duris kunigas užveria tik vidurnaktį. Į dvasinio išgydymo pamaldas žmonės atvyksta iš įvairių Lietuvos vietų tiek sekmadieniais, tiek kitomis savaitės dienomis. Išgydymus žmonės patiria ir telefonu.

Iš kun. V. Vaškelio tiesiog trykšta nuoširdus pamaldumas. Vienintelė jo „nuodėmė“ ta, jog jis neturi materialinių gėrybių, viską išdalija kitiems. Fiziškai beturtis, dvasia jis yra labai turtingas – visas jo turtas slypi širdyje. O kur dar jo tarnystė ligoniams – uoliai atlikdamas kapeliono pareigas LSMU Kauno klinikose, jis yra penkių kunigų kapelionų komandos narys.

Dievo palaimos jam, balandžio 14-ąją mininčiam kunigystės 30-metį!

Irena ŠALČIŪTĖ

„XXI amžiaus“ laikraščio redakciją džiugina tai, kad ilgus metus, kol kun. V. Vaškelis buvo Raudondvario klebonu, su krikščionišku uolumu ir dosnumu populiarino „XXI amžių“, o paskui, kai tapo Kauno Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonu, kas savaitę jo išplatindavo net po 75 laikraščio egzempliorius. Net ir dabar, kai jau nebevadovauja parapijai, o yra tik jos garbės klebonas, kun. V. Vaškelis pasiaukojančiai išplatina apie 100 „XXI amžiaus“egzempliorių per mėnesį. Tai – tikrai kilnaus katalikiškos spaudos reikšmę įvertinantis kunigas, įrodantis, kad tarnystė Dievui neatsiejama nuo gerų darbų, o sielovadoje be viso kito svarbu rūpintis ir katalikiškos spaudos platinimu. Gaila, kad kun. V. Vaškelį paskyrus į kitas pareigas, šioje parapijoje „XXI amžiaus“ platinimas iš pradžių sumažėjo, o dabar jį galima įsigyti tik spaudos kioske.

Sveikindami kun. V. Vaškelį su 30 metų kunigystės sukaktimi ir dėkodami jam už į kiekvieną „XXI amžiaus“ numerį atsiunčiamus tekstus, kartu su kitais jo išgydymo laimę liudijančiais tikinčiaisiais prašome Dievo siųsti Lietuvai daugiau tokių Dievo tarnystei pasišventusių ir žmonėms atsidavusių kunigų. Linkime Dievo palaimos ir sveikatos kilniam kunigui Vyteniui!

„XXI amžiaus“ redakcija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija