2015 m. gegužės 22 d.    
Nr. 20
(2140)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Vyskupas susitiko su mokiniais

Vyskupas Kęstutis Kėvalas ir Šv. Jurgio
bažnyčios klebonas kun. Artūras
Stanevičius susitikime su
mokyklos-darželio „Obelėlė“ bendruomene

Kasdien savo grožiu mus stebina gamta. Lyg netyčia pražydo ankstyvosios vyšnios sakuros, obelys. Tas žydėjimas, rodos, pirmą kartą jį regėtum, giliai sielon įkrinta. Jis visada toks nesulaikomas ir trumpas. Vėjas pažeria žiedlapius po kojomis. Eini, džiaugiesi žiedų baltumu, o medžiai jau skuba megzti vaisius.

Mokyklose mokiniai pradėjo planuoti atostogas. Jie pabirs į skirtingas puses, palikę klasėse tylą, nesulaikysi. Kol dar mokiniai mokyklose, neišsibarstę, su Kėdainių Šv. Jurgio parapijos mokyklų bendruomenėmis susitikti atvyko vyskupas Kęstutis Kėvalas.

Mokyklos-darželio „Obelėlė“ mokiniams sunku buvo tą dieną išsėdėti pamokose ramiems. Vis smalsavo: kada atvažiuos, kokia mašina, kaip reikės elgtis? Labai neįprastas pradinukams žodis „vyskupas“. Visai nestebina tas jaudulys, nes pirmą kartą mokykla priima tokį garbų svečią.

Su vyskupu Kęstučiu Kėvalu mokyklos-darželio bendruomenė susitiko mokyklos salėje. Nurimus šurmuliui, tarp vyskupo ir mokinių užsimezgė betarpiškas bendravimas. Mokiniai buvo labai aktyvūs atsakinėdami į vyskupo klausimus. Jų buvo įvairių: ir kokia pamoka buvo įdomiausia, ir apie bažnyčią, ir apie maldą. Vaikai parodė, kad jie žino savo parapijos bažnyčią, pažįsta jos kleboną kun. Artūrą Stanevičių, kuris kasmet mielai dalyvauja adventinėse mokyklos-darželio popietėse ir, anot antroko Roko, „yra labai geras kunigas“. Mokiniai pasigyrė, kad lanko bažnyčią ir jau moka kai kurias maldas bei drauge su vyskupu garsiai sukalbėjo „Tėve mūsų“.

Muzikos mokytojos Ritos Vilkelienės paruošti mokiniai atliko literatūrinę-muzikinę kompoziciją. Nepastebimai prabėgo atviro, šilto ir linksmo bendravimo laikas. Vysk. K. Kėvalas, palaiminęs jį sutikusias mokyklos direktorę Renatą Zigmantavičienę ir pavaduotoją Danutę Navajauskienę bei visą mokyklos-darželio bendruomenę, lydimas Kėdainių Šv. Jurgio parapijos klebono kun. A. Stanevičiaus, išvyko į kitas mokyklas.

Kiek neįprastas ir netikėtas vyskupo apsilankymas buvo Kėdainių profesinio mokymo centre. Čia vysk. K. Kėvalas papasakojo apie Kauno arkivyskupijos veiklą, pasidžiaugė, kad jaunėja bažnyčios lankytojų amžius, domėjosi mokykla, kurioje jauni žmonės turi galimybę įgyti specialybę, pakvietė visus bendrai maldai, palaimino mokyklos bendruomenę ir jos vadovą Dangirą Kačinską.

Dar vienas vyskupo susitikimas vyko su Juozo Paukštelio pagrindinės mokyklos bendruomene ir jos direktore Danute Vitauskiene.

Šių dienų apaštalavimas, dvasininkų ėjimas į žmogų, šiuo atveju – į mokyklų bendruomenes – siekimas visiems bendro tikslo, tikėjimo, tarnavimo vienų kitiems ir tarpusavio meilės. Tokie susitikimai su dvasininkais žmogų verčia daug ką apmąstyti, galbūt nustoti skubėjus arba net skatina keistis. Kartais užtenka laiku pasakyto reikalingo žodžio, padrąsinimo arba rankos paspaudimo.

Dar ilgai tą dieną kalbėjomės mokyklos-darželio „Obelėlė“ bendruomenėje apie šią bendravimo valandėlę. Dabar drąsesni būtume klausti. Šis dvasingas susitikimas mokyklų bendruomenėse su pirmą kartą apsilankiusiu vysk. K. Kėvalu bei jį lydėjusiu Šv. Jurgio bažnyčios klebonu kun. A. Stanevičiumi paliko gilų įspūdį vaikams ir jaunimui.

Genė SEREIKIENĖ

Kėdainiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija